5 motive să vizitezi Delta Dunării, măcar pentru o zi

Zilele trecute, ne-am aventurat alături de Hello Holidays (https://www.helloholidays.ro/) pentru a petrece „o zi cât o vacanță” descoperind  frumusețile naturale din Delta Dunării. Dacă nu ai reușit încă să vizitezi această zonă, iată 5 motive care sperăm să te convingă să o faci, cel puțin pentru o zi.

  1. Peisajul superb

Ne-am petrecut aproximativ 3 ore explorând cu barca paradisul verde al Deltei Dunării, un adevărat colț de eden plutitor. Am admirat „covorul” de nuferi galbeni și albi, ocrotit de o parte și de alta de stufăriș înalt, aici regăsindu-se chiar cea mai întinsă zonă de stufăriș de pe continent.

  1. Fauna spectaculoasă

Am surprins în habitatul lor natural frumoasele specii de păsări: cormorani ce vegheau asupra întinderii de apă de pe crengile copacilor înălțate până la cer, pelicani ce își trăgeau răsuflarea pe insulele de nisip, așteptând următoarea captură de pește a zilei, lebede elegante nestingherite în navigarea lor printre canale și egrete de un alb imaculat, al căror penaj reflecta razele soarelui în străluciri hipnotizante.

  1. Relaxare în natură

Este o oportunitate excelentă pentru a evada din haosul urban și a te încărca de energie pozitivă. Bucură-te de liniște, înconjurat de peisajul mirific, respiră aer curat, ascultă cântecul păsărilor și lasă-te pătruns de o stare de bine pe care doar comorile din Delta Dunării ți-o oferă.

  1. Abundența culinară

Și pentru că după atâta explorat, foamea se află la ea acasă, a venit vremea pentru un prânz pescăresc tradițional. De neratat este borșul de pește, pregătit pe pirostrie, la foc de lemne, alăturat unui mujdei de usturoi bogat în savoare. Ne-am delectat și cu felurite specii de pește răsfățate în baie de ulei încins, rumenite bine, acompaniate de mămăligă fierbinte.

  1. Este o experiență unică datorită specificității peisajelor, a florei și o faunei deosebite, pe care doar în această zonă a României le poți admira. Cu atât mai mult, Delta Dunării reprezintă un muzeu al biodiversității ce ne aparține în proporție de 80%, în timp ce restul se află pe partea ucraineană, așa că ar fi păcat să nu profităm la maxim de acest aspect, promovând frumusețea sa.

TEXT DE ROXANA POPESCU

Categorii Lifestyle