5 motive să mergi într-o vacanță în Mauritius

Mauritius este ca un șir de perle, unde nestematele albe sunt plajele cu nisip strălucitor ca zahărul, îmbrățișate suav de apele clare ale Oceanului Indian. După momentele pe care le-ai petrecut relaxându-te la plajă, insula te îndeamnă să o descoperi.

Peisaje de vis

Mauritius este locul care combină spectaculos plajele scăldate în razele soarelui cu jungla densă și lacurile vulcanice de un verde profund, întunecat, dar cu străluciri magice. Peisajele din Mauritius i-au vrăjit mereu chiar și pe cei mai faimoși sau pretențioși dintre călători. De exemplu, văzând frumusețea acestui loc, Mark Twain a ajuns la concluzia că Mauritius a fost o inspirație pentru paradis. Apele clare și calde, nisipul diamantin, jungla care acoperă aproape o treime din suprafața țării, podișul cu dune colorate de la Chamarel și cascada cu același nume, dar și celebra Grădină Botanică Pamplemousses – toate te vor fascina. Și, într-adevăr, probabil că doar Raiul mai este un loc atât de frumos și mai potrivit pentru o lună de miere!

Insula verii eterne

Spre deosebire de alte insule, Mauritius beneficiază de acea climă ideală – adică te poți hotărî chiar și acum să-ți petreci o vacanță aici și n-ai cum să dai greș! Chiar dacă are două anotimpuri, vară și iarnă, asta înseamnă doar că „iarna” temperatura poate să scadă pe timpul nopții, niciodată sub 16°C, iar ziua atinge ușor 30°C. Așa că îl putem numi lejer tărâm al verii veșnice, fiind și locul în care razele de soare îți lasă cel mai frumos bronz.

Preparatele, un deliciu

Gastronomia mauritiană este influențată de culturile franceză, indiană, chineză și africană. Iar rezultatul îți lasă gura apă! Șofranul, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele, cimbrul, busuiocul și frunzele de curry sunt mirodeniile folosite cu generozitate pentru a crea preparare echilibrate care totuși au acel ceva unic. Vei aprecia gustul delicios și aromat al preparatelor indiene Dholl puri sau al renumitelor gateaux piments ușor condimentate. Pentru o experiență culinară completă, savurează rom tradițional sau faimosul cocktail Alouda – din semințe de busuioc, agar, lapte, vanilie și multă gheață… mmm!

Armonie culturală

Într-o singură destinație, vei găsi câte puțin din diversele colțuri ale lumii: Mauritius înseamnă confluența dintre spiritul francez, spiritualitatea hindusă, spiritul african și seriozitatea britanică – pe care le vei regăsi în însăși diversitatea populației. În Port-Louis, capitala insulei, vei fi surprinsă de bogăția culturală și istorică lăsată mărturie de popoarele ce au vrut să pună stăpânire pe insulă – în special locașurile tipice diverselor religii. Iar astăzi, catolici, musulmani, hinduși, protestanți și budiști trăiesc în armonie. E locul ideal în care chiar și cei mai mici pot învăța despre cultura universală. Iar, dacă ești în căutarea elementului local, află că e distracția: du-te în nordul insulei, în Grand Baie, unde poți învăța pașii de Sega, dansul folcloric local, care este inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO. Sega se numește și muzica tradițională, cea care povestește cu pasiune și energie despre trecutul acestui popor.

Comorile din adâncuri

Nu doar plaja și vegetația luxuriantă de pe insulă sunt fermecătoare, ci și viața din ocean: există aproximativ 4.000 de specii de pești și animale marine care înconjoară zona de coastă. Nu uita nici de recifurile de corali care sunt o minune! Pe toate le poți admira la snorkeling, scuba-diving sau de pe un vas cu podea de sticlă! Iar, în larg, poți trăi experiența unică de a observa balenele albastre sau de a înota cu delfinii!

Cu siguranță, Mauritius rămâne cea mai bună opțiune fie că vrei să te răsfeți cu o vacanță de lux, fie că vrei să cauți aventura și să explorezi natura!, spune Ana Maria Gherasim (Eturia).

Categorii Lifestyle