5 motive să alegi Antalya ca destinație de vacanță

Ești în căutarea unei destinații de vacanță ideale pentru această vară? Antalya reușește să satisfacă cele mai variate cerințe. De la plajele superbe și apa cristalină, până la gastronomie, istorie, SPA și cele mai cool locuri de joacă pentru cei mici.

Hoteluri de 5 stele

Turcii sunt renumiți pentru ospitalitate, lux, servicii și mâncarea gustoasă.

Unul din nenumăratele hoteluri care îmbină toate aceste cerințe din partea turiștilor este Calista Luxury Resort -un resort fabulos, aflat în stațiunea Belek.

Construit în anul 2007, pe o suprafață de 120.000 mp, resortul a primit numeroase premii, cele mai recente fiind ”TUI Environmental Champion 2014”, ”Quality Management Awards For Greening Hotels 2011”, ”Anatolian Tourism Brand Leader 2011” etc.

Bucătăria complexului a fost, de asemenea, recunoscută și premiată cu 7 medalii de aur și multe alte premii. Zona de relaxare și entertainment dispune – în regim gratuit – de baie turcească, saună, jacuzzi, baie de aburi, sala de fitness, aerobic, aqua gym, polo, volei pe plaja, baschet, tenis de masa, bocce, darts, 5 terenuri de tenis, windsurfing, catamaran (cu licenta). Resortul dispune de plajă privată distinsă cu ”Blue Flag”, ponton, școală de surfing, școală de navigație și facilități de Spa de lux.

Obiective turistice extraordinare

Dacă vrei să îmbini relaxarea pe plajă, cu mâncarea bună sau cu vizitatul, ei bine, Antalya este o destinație care stă bine și la acest capitol. Orașul vechi sau centrul vechi al Antalyei este de-a dreptul fermecător, cu străduțele sale înguste care încă mai păstrează farmecul vremurilor de altă dată, cu lucrurile colorate și vechi de sute de ani, cu aroma mâncărurilor tradiționale sau magazinele cu produse din piele sau din aur- de toate vei avea parte, imediat ce treci de Poarta lui Adrian.

Încă un punct de atracție este orașul- Side antic.

Stațiunea se află la aproximativ 15 kilometri est de orașul Antalya, pe o mică peninsulă care măsoară numai 800 de metri lungime. Aici, arhitectura modernă, magazinele și barurile stau alături de ruinele străvechiului oraș.

Îți mai recomand și o plimbare cu telecabina pe un vârf de munte, cu telefericul la cetatea din Alanya. Peisajul îți taie răsuflarea. Aici te vei simți într-adevăr deasupra lumii.

Este cea mai potrivită destinație pentru copii

Turcii s-au adaptat foarte bine în ultimii ani la cerințele turiștilor cu familii, oferind pentru cei mici tot felul de activități, locuri de joacă, aqua parc și alte posibilități de distracție. Hotel Güral Premier Tekirova este un hotel de lux și are un aquapark mare, întins pe 22.000 mp, cu 26 tobogane de apă. Paralela 45 are câteva oferte foarte bune pentru această destinație și exclusivitate pe piața din România pentru Güral Premier Tekirova.

Hotelul GURAL PREMIER TEKIROVA este contruit în stil arhitectural specific turcesc și este format din mai multe clădiri cu două ori trei etaje având în total 674 de camere.

Mâncare foarte bună

Toată lumea știe că în Antalya se mănâncă mult și bine, iar dacă ajungi aici, trebuie să faci o excursie în satul Ulupinar (Kemer), unde există un restaurant aparte, Botanik, vestit pentru faptul că aici se mănâncă pe apă. Deasupra unui râu au fost amenajate tarase din lemn, cu bancuţe îmbrăcate în teşături turceşti tradiţionale şi decorate cu perne moi, iar mâncarea este delicioasă.

Ajungi foarte repede

Pentru multi din noi, faptul că putem ajunge rapid în destinația de vacanță aleasă este un avantaj. Paralela 45 a încheiat un charter către Alanya cu reprezentanții aeroportului Gazipasa, care scurtează drumul către Side și Alanya de la patru ore la numai 30 de minute.