5 motive pentru a vizita Balcic, măcar pentru o zi

Zilele trecute, am petrecut în condiții de maximă siguranță “o zi cât o vacanță”, la invitația Hello Holidays, de a vizita localitatea Balcic, de pe teritoriul Bulgariei, cu toate frumusețile pe care aceasta le are de oferit. O adevărată gură de aer proaspăt de la haosul urban din București, călătoria parcursă peste graniță ne-a înfățișat cel puțin 5 motive pentru care Balcicul trebuie vizitat măcar pentru o zi, pe care astăzi le împărtășim cu voi.

  1. Castelului Reginei Maria

Cunoscută și sub denumirea de „Cuibul liniștit”, reședința în care soția Regelui Ferdinand, Regina Maria, și-ar fi dorit să își petreacă tot restul vieții, poartă cu sine farmecul istoric al începutului de secol XX. Decorată într-o manieră discretă, vila cochetă surprinde prin atenția la detalii de natură sculpturală, mobilier elegant și construcția într-o simbioză de stiluri: maur și mediteraneean. Mai mult decât atât, aceasta este declarată monument de arheologie și arhitectură.

  1. Grădina Botanică

Împrejumuind cu măiestrie castelul, Grădina Botanică cuprinde un număr impresionant de felurite specii de flori și plante, aduse la un loc de dragostea Reginei Maria pentru natură și frumos. O adevărată simfonie de culori de la care nu îți poți desprinde privirea, grădina este locația perfectă dacă dorești să te relaxezi alături de familie sau prieteni, în timp ce reușești să surprinzi și câteva cadre ideale pentru Instagram.

  1. Crama Reginei

Ce poate fi mai plăcut după o plimbare, dacă nu o pauză pentru a-ți recăpăta forțele? Crama oferă vizitatorilor degustări din cele mai interesante sortimente de vinuri: cu aromă de trandafir, migdale sau pepene roșu, numai gândul la dulcea licoare te îndeamnă la călătorie. În cazul în care (sigur) te întrebai, îl poți lua acasă pe cel care ți-a încântat cel mai mult papilele gustative, pentru a putea împărți bucuria și cu cei dragi.

  1. Priveliștea asupra Mării Negre

De pe marginea Grădinii Botanice poți admira priveliștea panoramică asupra Mării Neagre. Ca și în cazul Grădinii Botanice, acest loc reprezintă prilejul ideal pentru a imortaliza cadre de neuitat care să îți amintească de mica ta escapadă.

  1. Pentru a te bucura de plajă

Și pentru că drumul la mare nu este complet fără a petrece măcar o oră pe plajă, bucură-te de un cocktail și o sesiune de bronzat la malul Mării Negre. Nimic nu se compară cu sunetul liniștitor al valurilor la finalul unei zile de explorat.

Categorii Lifestyle