5 modalități de a te bucura la maximum de orice vacanță

vacanta

Cheful de vacanțe nu e niciodată „adormit“, așa că fie ele mici ori mari, vei găsi mereu rost de plecat de acasă. În continuare avem pentru tine un minighid de supraviețuire cu brio și cu multe povești într-o vacanță memorabilă.

Uită de telefon

Bine, adu-ți aminte de el doar dacă vezi un apus frumos sau ai în față un peisaj pe care ai vrea să-l iei cu tine acasă, dar chiar și atunci, asigură-te că mai întâi te-ai bucurat cum se cuvine de ele

Fă-ți planul înainte

Documentează-te și scoate la imprimantă listele cu locuri de vizitat, programul muzeelor, restaurantele pe care le-ai adunat din recomandările prietenilor și cam tot ce crezi că ai nevoie în călătorie. Nu le salva în telefon, așa nu vei avea nevoie să-l ai mereu la îndemănă.

Ce zici de o hartă… fizică

Ne-am obișnuit să folosim Google Maps în mai toate călătoriile noastre, dar n-ar strica, din când în când, să recurgem la metoda old school, a hărții și a rărăcitului pe străduțe dosite.

Caută mereu și locuri mai puțin explorate de turiști

Cu un mic research sau dacă alegi varianta „hartă din hârtie“, poți găsi câteva locuri pe care în mod normal nu le-ai vizita. Acelea s-ar putea să fie și cele pe care ți le amintești mai apoi despre călătoria ta memorabilă.

Ia cu tine două cărți

Șansele să ghicești ce stare vei avea când vei fi în vacanță sunt minime, așa că pregătește-te pentru o schimbare de mood, luând cu tine două cărți din registre total diferite. Și ține cont de destinație atunci când le alegi. Mergi într-un roadtrip? O carte de aventură ți-ar menține starea „de explorator“ activă. O plajă exotică? Ce zici de niște lectură pe subiect? Dacă n-ai citit Bătrânul și marea a lui Hemingway, ar putea fi o opțiune.

Foto: pixabay.com

Categorii Lifestyle