5 metode care te eliberează de stres, instant

scapa de stres

Ştim prea bine că stresul ne poate îmbolnăvi. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la University College London demonstrează că stresul resimţit la job creşte riscul de a suferi un atac de cord. În completarea acestor date, Journal of Occupational Medicine îşi informează cititorii că stresul de la locul de muncă afectează în primul rând femeile, şi poate cauza diabet. Din păcate, prea puţine dintre noi înţelegem cu adevărat pericolul la care ne expunem atunci când trăim într-o agitaţie continuă şi ne îngrijorăm că nu vom face faţă avalanşei de sarcini zilnice.

Aşadar, îţi propun să respiri adânc  chiar acum, să te aşezi comod şi să îţi promiţi că măcar unul din obiceiurile de mai jos care te ajută să redevii zen va deveni rutină.

#Foloseşte sare de baie

Starea generală de iritabilitate şi oboseală sunt primele simptome că stresul din viaţa noastră atinge cote alarmante. Totodată, aceste semne dovedesc că nivelul de magneziu din organism e  foarte scăzut. Iar cel mai simplu să reechilibrezi nivelul de magneziu este să faci o baie cu sare Epson (sulfat de magneziu)

#Bea un pahar cu lapte cald înainte de culcare

Ştiu, ştiu, sună ca un sfat al bunicii. Triptofanul (un aminoacid esenţial) din laptele cald te ajută să te relaxezi şi calmează sistemul nervos.

#Fă-ţi un masaj al scalpului cu ulei de cocos

Încălzeşte ulei de cocos cu ulei de magneziu, masează scalpul, pune-ţi apoi o shower cap şi lasă-l să acţioneze peste noapte. Aceasta este o reţetă inspirată din tradiţia ayurvedică, menită să îmbunătăţească circulaţia sanguină din zona scalpului şi să reducă stresul considerabil.

#Foloseşte ulei de lavandă

Cu siguranţă, nu îţi spun ceva nou. Beneficiile uleiului de lavandă împotriva stărilor de anxietate sunt extrem de cunoscute. Specialiştii ne încurajează însă să folosim un spray cu ulei de lavandă şi să-l pulverizăm direct pe pernă şi pe lenjerie. Relaxează sistemul nervos central, îmbunătăţeşte somnul şi ajută la eliminarea insomniilor.

#Redu consumul de cafeină

Uşor de spus, greu de aplicat. Cafeina accelerează bătăile inimii şi blochează starea de somn. De multe ori, palmele transpirate, bătăile inimii şi starea de nervozitate accentuate pot fi prevenite dacă nu mai consumi atât de multă cafeină.