5 lucruri pe care nu le știai despre Olivia Wilde

olivia wilde

Olivia Wilde (36 de ani) a surprins recent pe toată lumea când s-a afișat alături de noul ei iubit, cântărețul Harry Styles, la scurt timp după despărțirea de partenerul ei de viață din ultimii șapte ani, actorul Jason Sudeikis, cu care are doi copii. Olivia Wilde este o cunoscută actriță și regizoare și provine dintr-o familie influentă, de intelectuali.

Provine dintr-o familie de scriitori

Numele de familie adevărat al Oliviei Wilde este Cockburn, iar actrița și regizoarea provine dintr-o familie de artiști și scriitori talentați. Bunicul ei, Claud Cockburn, a fost un cunoscut jurnalist și scriitor, care a luptat alături de Ernest Hemingway în Războiul Civil spaniol. Este rudă cu Evelyn Waugh, autoarea romanului Brideshead Revisited, iar romanciera Emma Tennant este o verișoară îndepărtată. Tatal ei, Andrew Cockburn, este un faimos jurnalist britanic, iar mama ei, Leslie, e tot jurnalist și a fost producător al emisiunii 60 Minutes. Olivia Wilde a crescut în Washington DC, iar pragul casei părintești era călcat adesea de celebrități precum Mick Jagger sau Steven Spielberg.

olivia wilde

Are dublă cetățenie

Olivia Wilde a crescut în Washington DC, dar și-a petrecut vacanțele in Irlanda, unde a și studiat actoria mai târziu, la Dublin., perioadă în care si-a schimbat și numele din Cockburn în Wilde, datorită admirației pe care o avea față de Oscar Wilde. Vedeta deține astfel cetățenie americană și irlandeză.

A fost căsătorită cun un aristocrat

Actrița a fost măritată cu aristocratiul italian Tao Ruspoli, fiul lui Alessandro Ruspoli, al 9-lea Prinț de Cerveteri.

olivia wilde

Este vegetariană

Încă de la o vârstă fragedă, Olivia Wilde a devenit vegetariană. În 2010, a fost desemnată Cea mai sexy celebritate vegetariană de către PETA. De-a lungul timpului, a oscilat între vegetarianism și veganism. ”Să sfii vegan nu e întotdeauna ușor, dar e un stil de viață care mă face să mă simt bine și să arăt bine, de ce nu”, a declarat la un moment dat Olivia.

E militantă pentru drepturile femeilor

Olivia Wilde e o susținătoare activă mișcărilor care apără drepturile femeilor și a declarat în repetate rânduri că-și crește fiul în spirit feminist și se asigură că fiica ei va ști că egalitatea de drepturi între sexe nu e un subiect care mai trebuie dezbătut. ”Vreau ca fiul și fiica mea să nu fie influențați de stereotipuri depășite. Vreau ca ei să știe că fetele pot fi Batman, iar ca băieții pot fi Wonder Woman, iar egalitatea între sexe nu trebuie să fie un subiect controversat sau de dezbatere politică, e de bun simț, de la sine înțeles”.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle