5 lucruri neștiute despre Maia Morgenstern

Marea doamnă a cinematografiei românești, Maia Morgenstern, s-a născut pe 1 mai 1962, în București. A studiat Academia de Teatru și Film, este actriță, profesoară de artă teatrală și manager al Teatrului Evreiesc de Stat. Iubește teatrul și filmul în aceeași măsură, iar astăzi am trecut în revistă câteva lucruri mai puțin știute despre ea.

I-ar fi plăcut să devină balerină sau medic pediatru.

”Ce mi-ar fi plăcut cel mai tare să fi devenit când voi fi adult? Balerină aș fi vrut să fiu, dar părinții nu au fost de acord, spuneau că nu am rezistență” , mărturisea la un moment dat actrița. Și tot într-un interviu, Maia Morgenstern spunea că iubește foarte mult copiii și că și-ar fi dorit să fi devenit medic pediatru.

A fost eleva lui Dem Rădulescu.

Maia Morgenstern nu a intrat din prima la facultate, dar atunci când a ajuns pe băncile UNATC, a avut norocul să fie repartizată în clasa profesorului Dem Rădulescu. Toate actrițele mari din România care l-au avut profesor pe regretatul Dem Rădulescu au mărturisit că era un profesor foarte exigent.

“Punea mare preț pe prezență, pe disciplină. Ținea foarte mult să fim artiști din toate punctele de vedere, să venim la cursurile de balet, de dans, de scrimă, de efecte speciale, de machiaj, de istoria teatrului, de vorbire”, spune Maia.

Columbienii se roagă la ”icoana” Maiei Morgenstern.

Se pare că portretul actriței se află într-o importantă catedrală din Bogota. Portretizarea Maiei în filmul regizat de Mel Gibson despre ultimele 12 ore din viața lui Iisus a fost aclamată și prezentată în publicațiile vremii, în toată lumea.

Maia Morgenstern a fost prima actriță care are o stea pe Aleea Celebrităților. S-a întâmplat în anul 2011.

Celebra actriță joacă acum alături de primul ei soț în serialul ”Sacrificiul”.

Maia are numai cuvinte de laudă pentru cel cu care a fost căsătorită 16 ani. ”A lucra cu Claudiu Istodor e o bucurie şi o onoare, pentru că e un actor formidabil”, a declarat actrița.

Categorii Lifestyle