5 locuri din lume în care trebuie neapărat să ajungi

Astăzi îți propunem să facem o călătorie imaginară către 5 locuri din lume în care trebuie neapărat să ajungi. Fie că știai sau nu despre ele, îți vei dori să bifezi pe wishlist aceste destinații de vis.

Kizhi

View this post on Instagram

A post shared by Andrea (@alandros) on

Insula Kizhi este astăzi un veritabil muzeu în aer liber, locul în care sunt conservate mai multe clădiri de însemnătate istorică. Regiunea deţine peste 80 de monumente de arhitectură din lemn, capele şi case vechi, mori de vânt, hambare şi multe alte obiecte ce au fost utilizate de locuitori în activităţile zilnice.

Alberobello

View this post on Instagram

A post shared by Puglia (@amolapuglia) on

Centrul orașului este compus din străzi înguste și clădiri tipic italiane, printre care sunt inserate câteva case trulli. Dar, cele mai pitorești și ciudate părți ale orașului, sunt cele două zone compuse aproape integral din case trulli: aproape o mie de astfel de locuințe. Aici micile locuințe albe, cu acoperiș ascuțit, sunt înghesuite una lângă altă creând senzația unui oraș de hobbiți.

Kiruna

View this post on Instagram

A post shared by Nordic Borealis Kiruna (@nordic.borealis.kiruna) on

Kiruna este o metropolă deosebită localizată în Laponia suedeză, într-un cadru natural de vis. Oraşul este renumit în întreaga lume pentru frumoasă cultură laponă, iernile lungi, dar pline de farmec, dar şi pentru edificiile care au devenit deja o amprentă a zonei. Odată cu vizita pe care o vei face în Kiruna, începe o vacanţă plină de aventură, în regiune se află şi cel mai înalt munte din Suedia ce poartă numele de Kebnekaise.

Gdansk

View this post on Instagram

A post shared by Gdansk (@gdansk_official) on

Gdansk este un splendid oraș polonez, considerat a fi chiar cel mai frumos oraș de pe Coasta Mării Baltice. Arhitectura specifică, bogată în trăsături poloneze atrage turiștii din întreaga lume, Gdansk fiind un oraș cu edificii bine organizate. Cea mai bună manieră de a lua contact cu farmecul orașului este aceea de a te plimba pur și simplu pe străduțele orașului. Fiecare edificiu, fiecare sector din oraș este o amprentă a vremurilor apuse.

Cancun

View this post on Instagram

A post shared by Simon Lorenz (@simonlorenz_insiderdivers) on

Muzeul Subacvatic din Cancun este un loc frumos dar straniu în același timp. Peste 400 de statui modelate în majoritate după locuitori ai insulei adiacente stau nemișcate în primul muzeu subacvatic de asemenea dimensiuni deschis vreodată.

Categorii Lifestyle