5 locuri din București unde te simți ca-n vacanță

Chiar dacă nu putem călători încă spre destinații internaționale, una dintre cele mai bune vești din ultima vreme este că acum ne putem bucura de plimbări lungi prin oraș, sau chiar în afara lui, de ce nu? Respectând regulile de distanțare socială și recomandările pentru sănătate, rămânem precauți atunci când ieșim din casă și descoperim noi activități pentru timpul liber, chiar aici, în București.

Din fericire, locuim într-un oraș plin de locuri care merită vizitate și pe care le-am recomanda oricărui turist. Ce-ar fi ca pentru un weekend să devenim turiști în București și să ne bucurăm de locurile în care ne-am dorit mereu să ajungem, dar care sunt prea departe pentru o plimbare, oricât de lungă ar fi ea? Ei bine, de ceva timp a devenit mai ușor și mai sigur să ajungem într-un alt capăt al orașului, după ce companiile de ridesharing au luat toate măsurile de precauție pentru siguranța pasagerilor lor.

Așa că pune-ți masca, asigură-te că te-ai spălat pe mâini, comandă un Uber și hai în una dintre cele 5 destinații de mai jos, care sigur o să-ți facă weekendul mai special.

 1. Palatul Știrbei din Buftea 

Locul în care anii trecuți mergeam la unul dintre cele mai frumoase festivaluri din țară, Summer Well, domeniul Știrbey se poate transforma vara aceasta într-un loc perfect pentru o plimbare în afara Bucureștiului. Din centru ai aproximativ 40 de minute cu mașina, iar ca să eviți stresul cu parcarea, îți recomandăm un Uber.

 1. Delta Văcărești
  Nici prea departe, dar nu chiar foarte aproape dacă stai într-un sector mai îndepărtat, Delta Văcărești este oaza de verde de care ai nevoie după o săptămână plină la birou. Ia și aparatul foto cu tine, vei surprins de câte minunății naturale vei găsi aici.
 2. Grădina Zoologică
  Cât timp a trecut de când n-ai mai fost la Zoo? Cu cei mici sau fără, Grădina Zoologică din București ar merita mai mulți „musafiri” care să-i calce pragul și să descopere animalele sălbatice care și-au găsit casa pe lângă București.

 1. Pădurea Băneasa
  La doar 20 de minute cu mașina față de centrul orașului, Pădurea Băneasa este locul perfect pentru doza de verde de care avem nevoie din când în când. Așa că pune pantofii sport în picioare și evadează pentru câteva ore din oraș.
 2. Grădina Botanică
  Plină de flori, mai ales vara, Grădina Botanică din București și-a redeschis porțile nu demult. O ocazie perfectă pentru a revizita cartierul Cotroceni, o pauză binemeritată în Grădina Botanică va fi remediul potrivit de weekend după atâtea zile de ploaie.

Dacă vei alege să călătorești cu Uber pentru a ajunge într-una dintre destinațiile tale preferate din București, e important să știi de măsurile de siguranță luate de companie, care respectă toate recomandările Organizației Mondiale de Sănătate. Spre exemplu, șoferii nu se pot conecta în aplicație dacă nu-și fac întâi un selfie prin care confirmă că poartă masca de protecție. De asemenea, aceștia au fost echipați cu geluri dezinfectante și panouri despărțitoare din plastic pentru o mai bună protecție atât pentru ei, cât și pentru pasageri. Îți recomandăm ca atunci când e posibil (și cald) să deschizi geamul pentru o ventilație bună în timpul cursei.

Dacă observi că ceva e în neregulă, sau dacă șoferul nu poartă masca de protecție, sistemul de rating din aplicație a fost îmbunătățit astfel încât să poți acorda un feedback specific sau chiar să poți refuza curse în mod gratuit pe baza acestui motiv. Siguranța este una dintre cele mai importante valori ale companiei, așa că poți fi sigur că toate aceste update-uri au fost gândite pentru protejarea întregii comunități Uber, fie că e vorba de șoferi sau de tine, pasagerul.

Așa-i că ți-am făcut poftă de o plimbare? Bucură-te de orașul tău și descoperă-l în întregime fără să pierzi prea mult timp pe drum și fără să uiți de recomandările de sănătate care ne ajută pe toți să ne simțim în siguranță în perioada aceasta.

Categorii Lifestyle