5  locuri aproape de București de care să te bucuri în familie 

Pentru că vremea este una favorabilă și ne apropiem de vacanța sărbătorilor pascale, astăzi ne-am gândit să îți arătăm 5 locuri aproape de București, în care te poți distra cu familia.

Clubul de echitație Equestria

La doar 17 km de București, în localitatea Tâncăbești, județul Ilfov, se află unul dintre cele mai spectaculoase și căutate cluburi de echitație din România. Clubul a fost înființat în primăvara anului 2010, iar de atunci este vizitat de foarte mulți iubitori de cai. 

În cadrul ansamblului se pot lua lecții de călărit, sau poți sta doar să privești alături de o ceașcă de cafea aromată și în același timp să asculți muzica de pe fundal.

Equestria este un loc unde poți petrece timp alături de familie, iar cei mici cu siguranță vor fi fascinați de unul dintre cele mai îndrăgite animale din lume. 

Parcul de aventura  Comana

 Parcul se află la 30 de km de București, și este un loc potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii. În cadrul parcului sunt disponibile  plimbări cu vaporașul și trenulețul pe timp de week-end, plus alte activități care cu siguranță vor fi îndrăgite de toți membrii familiei. Parcul de aventura Comana cuprinde 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulți de dificultate progresiva (ușor, mediu și dificil), și o tiroliana spectaculoasă peste lac. Parcul include o serie de elemente suspendate la diferite înălțimi, elemente care se parcurg folosind echipamentul corespunzător, prin traversare sau cățărare. 

Parcul de aventura Comana este un loc unde te poți bucura atât de activități sportive cât și de momente liniștite în natură, datorita peisajului minunat și aerului curat.

Pădurea Cernica 

La doar 15 km de București,  Pădurea Cernica este o adevărată oază de liniște. În cadrul pădurii se află și lacul cu același nume, unde iubitorii de pescuit se pot bucura de momente relaxante și poate și de o captură, întrucât aici trăiesc știuci, bibani, plătici, lini, somn, caras și alte specii de pești. Flora include stejari, sălcii, frasini, ulmi și plopi, iar fauna pădurii este, de asemenea, diversa, deci cu puțin noroc te vei întâlni cu cerbi, căprioare, vulpi și iepuri. Este un loc  potrivit pentru grătar, picnic, pescuit și relaxare în mijlocul naturii – perfect pentru un 1 mai care se suprapune cu Paștele! Pe malul lacului sunt amenajate terenuri sportive, unde cei mici pot avea parte de diverse activități.

Pădurea Cernica se află în estul Capitalei, se întinde de la șoseaua București-Călărași spre sud, pana la valea Colentinei. În apropiere de pădure se află și Mănăstirea Cernica.

5 locuri aproape de București de care să te bucuri în familie

Rezervația de zimbri neagra

La mai puțin de 100 de km de București, în localitatea Bucșani, județul Dâmbovița, se află cea mai mare rezervație de zimbri din România. Zimbrăria Neagră, subunitate a Direcției Silvice Dâmbovița, a fost înființată în anul 1983 cu scopul adaptării speciei în zona de câmpie a acestui animal, având o suprafață destinata țarcurilor de 162 ha în Pădurea Neagra, între pârurile Crivăț și Neagra din zona Bucșanilor, conform site-ului primăriei Bucșani. Rezervația de zimbri Neagra este un loc potrivit pentru toți doritorii de locuri noi, și în special pentru cei mici, care vor fi fascinați de animalele legendare. 

5 locuri aproape de București de care să te bucuri în familie

Ferma Cocosul Roșu 

Un alt loc minunat unde puștii se pot bucura de animalele domestice și de păsările de curte, este ferma Cocosul Roșu, care se află la doar 23 de km de București, în comuna Ulmi, județul Giurgiu. Copii se pot distra la locul de joacă, pot calarii ponei și pot vizita o casa țărănească situata în apropiere. În cadrul fermei există și un restaurant amenajat cu terasă, unde pot fi savurate preparate tradiționale. 

Ferma cocoșul roșu este cu siguranță un loc ideal pentru zilele de week-end, când copiii sunt liberi și  dornici de lucruri noi. 

Dacă te-am făcut curios în legătură cu una dintre locațiile selectate de noi, nu mai sta pe gânduri și fă-i o vizită împreună cu familia.

Text de Silvia Ioana Cîrstea

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle