5 idei de ținute pentru vremea capricioasă

Vremea e un factor important atunci când îți compui ținutele, evident, și tot ea îți poate influența și starea, astfel încât este foarte posibil să preferi o pereche de jeanși unei fuste, spre exemplu, dacă afară sunt temperaturi scăzute și, eventual, mai și ninge. Așa că ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva idei de ținute inspirate din mixurile de street style pe care le-au făcut fashionistele în ultima perioadă, dar și cu variante de styling pentru vreme ceva mai capricioasă.

1. Dacă ești familiarizată și e pe gustul tău estetica Vetements, s-ar putea să-ți placă și acest outfit. Te duce cu gândul la anii ’90, la perioada de glorie Friends și, în plus, este și un ansamblu cât se poate de cool. E perfect și pentru temperaturi scăzute, grație jachetei bomber.

Bonus: Am vorbit aici despre tendințele sezonului în materie de pantofi sport.

2. Cea de mai jos este una dintre ținutele mele preferate pentru că atât ansamblul, cât și fiecare piesă în parte, descriu smart tendințele acestui sezon, păstrând totodată o estetică clean, personală – ochelarii mici, umerii supradimensionați, culoarea vibrantă a costumului și micropoșeta.

Upgrade pentru vreme rea: Adaugă un mantou în nuanțe pământii, maro ori crem, din blană ecologică, cum sunt cele propuse de MaxMara în sezonul trecut.

3. Nu este prima oară când vedem acest mix la Vika Gazinskaya în ultima vreme: puloverul supradimensionat, fusta midi, vaporoasă, și cizmele de inspirație ’70s sunt piese recurente în aparițiile ei de street style.

Upgrade pentru vreme rea: Adaugă o parka cu dimensiuni exagerate, dar suficient de cosy să te simți confortabil și la grade cu minus.

4. Este de câteva sezoane în tendințe, așa că sigur deja ai în garderobă cel puțin un sacou supradimensionat, cu umeri accentuați. Poartă-l ca în exemplul de mai jos dacă îți dorești un outfit casual. Vrei să-l porți la o ținută de cocktail? Pune-l într-un mix cu o pereche de pantaloni-țigaretă, botine cu vârf ascuțit și accesorizează totul cu o centură cu cataramă prețioasă, în talie.

Upgrade pentru vreme rea: Schimbă pantofii cu o pereche de botine albe, cu toc arhitectural.

5. Deși am mai vorbit despre ținuta neo western purtată de Lena Perminova la show-ul Elie Saab de la Paris Fashion Week, aici, aș putea să o dau exemplu o bună perioadă de-acum încolo, pentru că a reușit una dintre cele mai stylish ținute de anul acesta, din punctul meu de vedere. Jacheta Unravel Project e una dintre cele mai versatile piese pe care o poți avea în garderobă – poate fi purtată cu fuste midi din piele ori din denim, cu pantaloni de inspirație masculină sau unii cu print tartan, în spiritul punk.

Foto: hepta.ro