5 filme românești de văzut la TIFF 2018

Festivalul Internațional de Film Transilvania este în plină desfășurare, iar noi deja nu prea mai știm cum să facem să ajungem la toate proiecțiile, la toate evenimentele unde se întâmplă lucruri cool, la toate concertele și… și lista poate continua la nesfârșit.

Despre filmele must see de la TIFF am povestit deja aici, despre cele mai bune motive pentru a veni la TIFF 2018 am scris aici, acum a venit momentul să ne ocupăm de cinematografia autohtonă. Iată care sunt filmele românești pe care nu ai voie să le ratezi la festival.

Charleston

Charleston, debutul în lungmetraj al lui Andrei Creţulescu, va fi prezentat în premieră în România în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania, proiecția de gală având loc joi, 31 mai, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților, în prezența echipei. Charleston e povestea dulce-amară a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi bărbați și femeia pe care au pierdut-o amândoi, un love-story neconvențional cu parfum retro, un cocktail pop condimentat cu umor negru, emoție, un soundtrack eclectic și chiar un intermezzo dansant.

Dacii liberi

Care este adevărata identitate a poporului român? Cine suntem, individual și colectiv? Dintre toate episoadele istoriei noastre, Dacia a devenit subiectul celor mai multe dezbateri, polemici și teorii, mai mult sau mai puțin fanteziste. Așadar, polemicile și discuțiile aprinse nu vor sta deoparte de documentarul Dacii Liberi, semnat de Andrei Gorgan și Monica Lăzurean-Gorgan, care va avea premiera oficială în România la TIFF, joi, 31 mai (ora 17:15), la Cinema Florin Piersic.

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor

Dacă nu ați văzut până acum filmul regizorului Emanuel Pârvu, la TIFF e ocazia perfectă să recuperați. Șerban Pavlu joacă rolul lui Doru, un tăietor de lemne, care trăieşte într-un sat de munte. La o săptămână după ce îi moare soţia, Doru află că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda (Ana Radu), fetiţa pe care au avut-o timp de opt ani în asistenţă maternală. Chiar dacă nu are bani, Doru ar face orice pentru a o păstra pe Meda.

Un pas în urma serafimilor

Pelicula care a câștigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun film al anului este cu siguranță unul dintre titlurile noastre favorite de la TIFF. Și da, chiar e un must see. Cu Ștefan Iancu și Vlad Ivanov în rolurile principale, Un pas în urma serafimilor îl are în prim plan pe Gabriel, un tânăr care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic, unde lucrurile nu sunt nici pe departe așa cum ar trebui să fie. Filmul e inspirat din experiența de la seminarul teologic a regizorului Daniel Sandu. Un pas în urma serafimilor va fi proiectat pe 30 mai, 1 și 2 iunie, la Cinema Mărăști și Cinema Florin Piersic din Cluj.

România neîmblânzită

Realizat în colaborare cu britanicii de la Off the Fence și narat de Victor Rebengiuc, filmul documentar România neîmblânzită reprezintă o producție inedită, ce dezvăluie, în 90 de minute, frumusețea sălbatică a României. Documentarul va fi proiectat în aer liber duminică, 27 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

#tiff2018 powered by #MercedesBenz #MașinaOficială

Foto: Rollercoaster PR

Categorii Lifestyle