5 filme despre prietenia dintre femei

filme prietenie femei

Celebrăm luna aceasta solidaritatea dintre femei cu cinci filme-cult despre prietenia dintre reprezentantele sexului frumos.

  1. Beaches(1988)

CC Bloom (Bette Midler) și Hillary Whitney (Barbara Hershey) se cunosc la vârsta de 11 ani în timpul unei vacanțe în Atlantic City. Chiar dacă cele două sunt foarte diferite, formează o prietenie strânsă care se va întinde pe tot parcursul vieții lor. Cele două actrițe iconice din rolurile principale trec pe parcurusul fimului printr-o serie de emoții și evenimente marcante, care includ dragostea, divorțul, îndoielile, moartea etc.

  1. Ghost World (2001)

filme prietenie femei

Thora Birch și Scarlett Johansson joacă rolurile a două liceene, Enid și Rebecca, ambele cu probleme de relaționare cu alți oameni. Când își termină studiile, cele două nu au alte planuri mărețe decât acelea de a locui împreună și de a-și găsi câte un job. Prietenia dintre ele cunoaște un obstacol când Enid se apropie de un bărbat mai în vârstă, Seymour (Steve Buscemi) și se hotărăște să-l ajute să-și puna în ordine viața sentimentală. Filmul a fost nminalizat la Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

  1. Lady Bird(2017)

filme prietenie femei

Primul film regizat de Greta Gerwig prezintă povestea adolescentei Christine (17 ani), interpretată de Saorise Ronan, care visează să părăsească orașul natal Sacramento și să studieze la un colegiu prestigios de pe coasta de est. Christine (care își spune Lady Bird) are o relație complicată cu mama ei și leagă o prietenie strânsă cu Julie (Beanie Feldstein), pe care o abandonează la un moment dat în favoarea altor drame create de relațiile cu băieții și cu fetele populare din liceu. Prietenia lor însă e reînnodată cu un moment emoționant.

  1. Very Good Girls(2013)

filme prietenie femei

Lily (Dakota Fanning) și Gerri (Elizabeth Olsen) sunt cele mai bune prietene și își petrec împreună ultima vară înainte de a pleca la facultate. Cele două ajung să se îndrăgostească de același băiat, David (Boyd Holbrook), dar acesta o place pe Lilly. De aici se naște un triunghi amoros măcinat de manipulări și de minciuni. Va rezista prietenia dintre Lily și Gerri?

  1. Waiting To Exhale (1995)

filme prietenie femei

Filmul inspirat de bestsellerul omonim prezintă povestea a patru femei, fiecare cu caracter diferit și cu câte o dramă sentimentală la pachet. În căutarea barbatului perfect se află Savannah (Whitney Houston), un producător tv de succes și prietenele ei cele mai bune: Bernardine (Angela Bassett), casnică, Gloria (Loretta Devine), propietara unui salon de coafură și mamă singură și Robin (Lela Rochon), directorul unei companii. Acestea sunt sătule să întâlnească numai bărbați nepotriviți, neinteresați de relații serioase.  Pe parcurs, protagonistele fie găsesc ceea ce caută, fie află că se aflau în căutarea lucrului greșit.

Categorii Lifestyle