5 destinații perfecte pentru iubitorii de sporturi de iarnă

sporturi de iarna

Nu mai e mult până la vacanța binemeritată de iarnă, așa că ne-am gândit să-ți schițăm o hartă a destinațiilor cool și mai puțin „bătătorie“ dacă ești iubitoare de ski sau în familia ta există o tradiție care implică sporturile de iarnă.

Avoriaz, Franța

Resortul Avoriaz are 64 km de pârtii de schi și face parte din Portes du Soleil, de 640 km, asta înseamnă că vei avea acces și la zone învecinate precum Les Gets, Chatel sau Morzine, un fel de „rai“ al iubitorilor de sporturi de iarnă. Ce trebuie să mai știi? Lungimea partiilor de tip cross-country este de 29 km. Bonus: Pentru zilele în care vrei să te relaxezi, dă o fugă până la spa-ul Aquariaz, unde-o să te simți ca într-o țară exotică, chiar dacă ești înconjurat de zăpadă.

avoriaz

 Ötztal- Austria

Este un adevărat paradis pentru schiori și snowboarderi: nu mai puțin de 356 kilometri de pârtii întinse pe 6 regiuni de schi. Mai mult, cu un singur skipass, care se numește Ötztal Superskipass, ai acces la toate regiunile. În Ötztal ai parte și de foarte multe variante de splitboarding.

Sauze d’Oulx, Italia

Stațiunea face parte din zona de schi Milky Way, de 400 km. Există o mulțime de trasee, iar pârtiile se bucură de o liniște care te va ajuta să te relaxezi cum se cuvine. Vei descoperi și câteva restaurante pentru prânzuri frugale și cine în tihnă, cum ar fi Ciao Pais și Capanna Kind la Sportina. Satul Sauze e și o locație perfectă dacă vrei să iei o pauză de la schi și să vizitezi – în special centrul vechi, cu ale sale străzi pietruite.

Les Arcs, Franța

Resortul Les Arcs face parte din zona de pârtii Paradiski, de 425 km, cu coborâri lungi, cum ar fi de la înălțimea de 3.200 m Aiguille Rouge până la Villaroger la 1.200 m. Există un traseu de 3 km pentru tobogan în parcul Rodéo din Arc 2000 și o coborâre de 900 de metri pe complexul Mille8 al Arc 1800, care te va duce prin pădure, cu tot cu efecte de sunet și lumină.

les arcs

Söll, Austria

Această zonă interconectată are 284 km de pârtii de schi și 77 de restaurante și baruri de après ski. Gipfelalm Hohe Salve are o vedere spectaculoasă asupra galeriei muntoase Wilderkaiser, restaurantul și terasa se rotesc lent la 360 de grade în timp ce tu-ți savurezi masa sub razele soarelui. Dacă mergi cu familia, vizita la Simonalm, o cabană veche de 400 de ani, acum păzită de „vrăjitoarele“ locale prietenoase, e un must.

Foto: pixabay.com

Categorii Lifestyle