5 destinații perfecte în luna august

destinații luna august

August e luna pe care cei mai mulți dintre noi ne bazăm când vine vorba de vacanța de vară, visăm la ea încă de la începutul anului și pregătim minuțios detaliile pe zile. Dacă încă nu ți-au făcut planuri, dar vrei să pleci câteva zile într-un city break, iată lista noastră de propuneri nu foarte îndepărtate de casă, unde-ți poți satisface nevoia de relaxare și de well-being, cât să te întorci fresh înapoi acasă.

Comporta, Portugalia

Se află la o distanță de o oră de mers de Lisabona și e o destinație mai puțin cunoscută ca Algarve, spre exemplu, dar promite la fel de multe, plus plaje spectaculoase și mai puțină aglomerație. Ce poți face acolo? În primul rând, te poți relaxa, poți cumpăra produse proaspete de la localnici și poți menține timp de câteva zile, cât durează vacanța ta, un ritm de viață sănătos și, bineînțeles, să-ți „reîncarci bateriile“.

comporta comporta

Edinburgh, Scoția

Deși e frumos în orice perioadă a anului, în august e plin de evenimente numai bune de bifat dacă te hotărăști să îl treci pe listă. Edinburgh Fringe e un festival care ține trei săptămâni în fiecare august, și unde o să ai parte de tot felul de activități creative, de la expoziții la show-uri de stand-up comedy.

edinburgh edinburgh

Amsterdam, Olanda

Dacă îți dorești totuși o vacanță care să te mențină activ și pe timp de noapte, Amsterdam e o idee bună. Ia la pas orașul ziua, vizitează muzeele și galeriile de artă, grădinile și pub-urile, iar seara mergi în East Amsterdam ca să aduni povești pentru întâlnirile ulterioare cu prietenii.

amsterdam amsterdam

Insula Sardinia, Italia

Un fel de paradis al apelor limpezi și al nisipurilor fine, Sardinia e o insulă care promite să te țină ocupat toată vacanța. În august o să nimerești în plin Festival Ferragosto, unde se gătesc preparate absolut delicioase, pe care le poți degusta și rememora în discuțiile culinare mai apoi, cu colegii de la birou.

sardinia sardinia

Lacul Ohrid, Macedonia

Lacul Ohrid e o bijuterie a Macedoniei și pe care, dacă ai drum în această țară, n-ai voie să o ratezi. Ai la îndemână activități sportive în apă, poți vizita amfiteatrele romane antice din zonă sau poți să iei la pas dealuri din împrejurimi, pentru o vedere panoramică asupra lacului.

ohrid ohrid

Foto: hepta.ro, pixabey.com

Categorii Lifestyle