5 destinații în care poți fugi de iarnă 

the illuminated Skyline of Downtown Miami, Florida, USA

Când vremea rece nu te îmbie la plimbări prea lungi și nici nu ești fan de sporturi de iarnă, nu-i de mirare că ochii îți fug, rapid, către cele mai bune oferte de bilete de avion pentru o escapadă pe tărâmuri mai calde. Iată 5 destinații în care poți fugi de iarnă.

Nu te simți vinovat(ă) că gândul își zboară la vacanță: ianuarie e momentul ideal să îți pregătești, rapid, o călătorie într-una din țările în care n-ai nevoie de căciulă și mănuși. Mai departe sau mai aproape de casă, în funcție de buget.

Miami

Are plaje superbe, restaurante din toate colțurile lumii, cluburi de noapte care de care mai interesante și un întreg Art District. Plus: în Florida luna ianuarie e călduroasă, dar te topești, sezonul uraganelor a cam trecut, pe lista de evenimente se găsesc multe festivaluri (South Beach Jazz festival între 4-6 ianuarie, Art Deco Weekend între 18 și 20 ianuarie) iar pentru cei pasionați de golf, timmingul este ideal. De bifat…

Miami, Florida

Plajele din South Beach și Fort Lauderdale – pentru nisip, valuri, salvamari ca-n filme și cele mai frumoase apusuri. Pe faleza din South Beach găsi restaurante de la TGF la restaurante de lux, dar și fosta casa a lui Gianni Versace pe Ocean Drive. Iar în Fort Lauderdale nu rata o vizită la Bonnet House.

Usa Florida. Miami Beach. Lincoln Road.

Pentru amatorii de artă: complexul Faena (www.faena.com) și Bass Museum (www.bassmuseum.org). Dar și Institutul de Artă Contemporană (www.icamiami.org) și celebrul Wynwood Walls, cu ai săi pereți acoperiți de graffiti (www.thewynwoodwalls.com).

Pink Cadillac in the Art-Deco quarter of South Beach, Miami, Florida, USA

Mexic

Care sunt principalele motive pentru care ai vrea să pui rapid mâna pe o ofertă bună de avion către Mexic? Vremea superbă, resorturile care de care mai luxoase și costurile mici la cazare și masă. Asta ca să nu mai adăugăm pe listă mâncarea picantă și cocktailurile pe care doar un barman mexican le poate face.

America, Mexico, Guerrero, Acapulco city, Zona Dorada

Dacă vrei totuși să pleci de la plajă și să vezi un pic din istoria țării, ai grijă să găsești ghizi autorizați. Mexico City, San Cristobal de las Casas, Oaxaca City și San Miguel de Allende sunt de pus pe listă.

Plaza de los Angeles in Guanajuato, a UNESCO World Heritage Site, Guanajuato State, Mexico, North America

Pe meniul celor 5 mâncăruri specifice pe care să le încerci în Mexic ar trebui să fie… chilaquiles (tortilla, ouă jumări, carne de pui și brânză topită), elote (porumb copt cu fulgi de sare și chili, maioneză sau lime), enchiladas (tortilla de porumb în care sunt puse bucăți de pește sau carne, cu sosuri picante, fasole), pozole (supă tradițională cu pui, porc sau vegetariană) sau mole (un sos special care se servește împreună cu orez, făcut din pste 20 de ingrediente diferite, printre care, evident, și chilli peppers).

America, Mexico, Querétaro, Querétaro city, La Casona de la República hotel, Wooden floor on the roof

Argentina

Sportivii știu că e acum e sezonul potrivit de hiking și pescuit. Cei pasionați de dans găsesc în orașele din Argentina profesori simpatici gata să-i învețe salsa sau tango. Iar cei în căutarea unui chilipir pot găsi cazare sau bilete de avion la prețuri acceptabile. Iar vremea este… perfectă pentru plimbări și cafele lungi la terasă.

Puerto Madero, old recycled docks with bars and restaurants, Buenos Aires, Argentina. Credit: ImageStockArt/face to face

Pentru plaje, încearcă Playa La Cantera sau Playa El Doradillo. Programează-ți din timp o excursie până la cascada Iguazu. Iar dacă hotărăști să petreci mai multe zile în Buenos Aires… ei bine, poți face tururi care să îți arate cele mai cool graffiti din oraș sau cele mai bune wine-bar-uri (cu degustare, bineînțeles). Și pune în program…

  • O seară la Teatro Colón (verifică programul aici – www.teatrocolon.org.ar).
  • Feria de San Telmo – o piață de obiecte antique cu peste 250 de expozanți, în fecare duminică, în Plaza Domingo (www.feriadesantelmo.com).
  • O vizită la Campo Argentino de Polo – terenul pentru polo călare e înființat în 1928 (www.aapolo.com).

Colorful Houses in Caminito, La Boca, Buenos Aires, Argentina. Credit: ImageStockArt/face to face

Parque Tres de Febrero, Bosque de Palermo, Buenos Aires, Argentina. Credit: ImageStockArt/face to face

Sri Lanka

Căutată de tot mai mulți turiști în ultimii ani, Sri Lanka s-a impus pe lista preferințelor pentru plajele sale generoase, pentru valurile numai bune pentru kite-uri, cu templele sale la fel de vechi și valoroase ca cele din Bali sau India și cu prețurile acceptabile.

traditional stilt fishermen at work on the beach near Koggala, LKA, Sri Lanka

În ianuarie, temperatura este în jur de 28-30 de grade Celsius, așa că împachetează-ți pantalonii scurți și pornește în explorare. Pe lista activităților trebuie să bifezi…

  • Plaja Unawatuna – ape liniștite și plaje întinse, practic visul oricărei persoane care abia a fugit de nămeți. La 15 minute de ea, plimbarea de seară poate include o vizită în orașul fortificat Galle (aflat pe lista UNESCO).
  • Hikkadua – pentru surferi, pe coasta de sud. Plus – o mulțime de baruri, restaurante, terase, plaje și mult, mult soare
  • Spre munte, unul dintre orășelele simpatice este Ella (înconjurată de plantații de ceai).

Sri Lanka, Danbulla, the large Buddah statue at the entrance of the Golden Temple

Sri Lanka, workers in fields of tea in the Ramboda Valley

Grecia

Dar poate că nu vrei să fugi așa de departe. Și poate că nici nu-i nevoie chiar să fie cald încât să porți toată ziua un costum de baie. Uneori, un weekend însorit (la 10-15 grade Celsius) în care totul e verde și zăpada suficient de departe e perfect. De aceea Grecia poate fi alegerea perfectă când n-ai mult timp la dispoziție. Prețurile sunt considerabil mai mici, locurile nu sunt aglomerate de turiști, intrarea la obiectivele turistice e rapidă și poți vedea orașele ca un localnic.

Greece, Santorini island, Fira, the old harbor with a sailing ship for tourists

Atena e superbă atunci când nu e sufocată de turiști – poți vedea Acropolis, muzeele, dar și străduțele simpatice și cu magazine cochete din zona Kifissia (te poți caza aici la unul dintre cele mai simpatice și colorate hoteluri decorate de Karim Rashid – Semiramis – https://www.designhotels.com/hotels/greece/athens/semiramis)

Greek soldiers, Evzones, outside the Presidential Palace, Athens, Greece CAP/MEL ©MEL/Capital Pictures

Iarna e ideală și pentru vizitat insulele Santorini sau Mykonos – ai transport cu avionul (mai ieftin), iar priveliștile sunt la fel de spectaculoase.

Greece, Cyclades, Santorini island, Oia village cityscapeGreece, Cyclades, Santorini island, Oia village cityscape

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle