5 destinații din România pentru mini-vacanța de 1 Iunie

Deja am vorbit despre cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa, așa că ne-am gândit să venim cu 5 sugestii pentru mini-vacanța de 1 Iunie, în România.

Lacul Albastru, situat în Baia Sprie, Maramureș, este unicat în Europa datorită felului în care s-a format, dar și capacității lui de a-și schimba culoarea în funcție de anotimp. Astfel, primăvara, lacul are culoarea albastru deschis și albastru închis, iar vara are culoarea verde închis, uneori cu reflexe de smarald. Cu siguranță este o destinație de pus pe wishlist.

Foto: www.blogcalator.ro

Lacul Vulturilor, format la peste 1.400 de metri altitudine, este cunoscut ca fiind un lac periglaciar, adică cel puțin o parte a conturului său este alcătuită dintr-un strat de gheață. Lacul Vulturilor se află într-o zonă puțin cunoscută de turiști, mai exact in inima Munților Siriu. Cei care aleg să vină aici să se bucure de liniștea locului și de frumusețea munților sălbatici pot vizita în apropiere și singura zonă unde mai întâlnim caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de dispariție.

Biserica de sub lac nu este un simplu mit, ea chiar există și datează din secolul al XIV-lea. Localizată în satul Beliș din Cluj, la o altitudine de peste 1000 m, vechea biserică din piatră iese la suprafață în zilele cele mai secetoase de vară, când turiștii pot admira ruinele bisericii pe care încă se mai observă picturile care împodobeau pereții.

Foto: www.trecator.ro

Restaurantul Insula Ovidiu este singurul obiectiv turistic din România care se află pe o insulă naturală. Amplasat pe lacul Siutghiol, la 5000 m de malul stațiunii Mamaia, Insula Ovidiu este un loc ideal în care să îți petreci câteva ore într-un cadru relaxant și feeric.

Satul de vacantă Gura Portiței este situat la 50 de km sud de Tulcea și dispune de toate facilitățile pentru a putea fi regăsit în cataloagele celor mai prestigioase firme turistice din lume. Locul în care este amplasat complexul a conservat farmecul și naturalețea date de peisajele care îți tăie respirația, fiind punctul de legătură dintre Marea Neagră și Delta Dunării.