5 destinații din Europa pe care ar trebui să le treci pe listă

trieste europa

Dacă deja ai bifat orașele mari ale Europei sau ești în plin circuit al Capitalelor, îți propunem să te abați un pic de la drumurile mult prea bătătorite și să iei în considerare câteva destinații care-ți vor satisface pofta de nou, dar te vor și relaxa.

Vicenza, Italia

E un oraș-bijuterie, care te va fermeca instantaneu (se află la aprox. 30 de minute de mers cu trenul de Veneția). De la bincunoscutele clădiri ale lui Palladio până la liniștea și verdeața care te însoțesc la tot pasul. Ce de de văzut acolo? Totul, dar ca puncte de reper, ia-ți Basilica Palladina, Palazzo Chiericati și Teatro Olimpico, unde poți vedea filme în aer liber.

vicenza europa

Salonic, Grecia

După ce-ai trecut minuțios prin selecția de ruine otomane, romane și bizantine, ai trecut prin cartierul Istoric Ano Poli, ai văzut Forumul Roman și White Tower, vei înțelege de ce acest oraș e ales de turiștii care-și doresc să se și relaxeze. Plajele sunt mai puțin aglomerate decât pe orice insulă și, la orice oră, te poți retrage pe celebra stradă Valaoritou pentru un pahar de vin și muzică bună.

salonic europa

Trieste, Italia

E o variantă mai liniștită și mai puțin „dantelată“ a Veneției. Asta înseamnă că aici vei găsi străzi liniștite, înguste și pietruite, pe care le poți lua la pas agale. Ce e de vizitat? Parcul Revoltella, Arcul Riccardo, unul dintre cele mai importante monumente romane din oraș, Tatrul Verdi, Teatrul Roman și lista e lungă.

trieste europa

Vence, Franța

Dacă ți-ai planificat o vacanță pe Coasta de Azur și deja știi Cannes-ul suficient de bine, îți propunem o plimbare către est timp de circa 40 de minute pentru a găsit unul dintre cele mai fermecâtoare locuri din Franța – Vence. Poate ar trebui să te convingă și faptul că Picasso și Matisse obișnuiau să viziteze Vence pentru inspirație.

vence europa

Sardinia, Italia

Sigur ai auzit de această Insulă și, dacă n-ai vizitat-o încă, trece-o pe listă. O să te ducă cu gândul la Algarve, dar are suficiente aspecte atât de particulare, încât o să uiți repede legătura. E locul unde se spune că sunt zile însorite 300 de zile pe an. Ce să treci pe listă? Nuraghe Su Nuraxi, cel mai bine conservat turn, Coasta de Smarald, unde găsești cele mai frumoase plaje din lume, Cala Luna, Grota lui Neptun etc.

sardinia europa

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle