5 destinații ascunse pe care să le descoperi înainte să o facă toată lumea

Nu știu alții cum sunt, dar eu, ori de câte ori plănuiesc o nouă vacanță, fac un research riguros și încerc să bifez și câteva destinații mai puțin cunoscute din zona respectivă. Cred că aceste locuri, în care nu prea găsești urme de turiști, au un farmec aparte. Ca să nu mai vorbesc de faptul că sunt mult mai liniștite, numai bune de explorat în tihnă.

Tocmai din acest motiv, astăzi povestim despre câteva destinații din această categorie. Orășele ascunse, dar extraordinar de frumoase, pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ajungi în apropiere de ele.

Spello, Italia

Umbria nu este tocmai cea mai populară zonă a Italiei, însă frumusețea ei chiar îți taie răsuflarea. Situată în centrul Italiei, puțin mai jos de Florența și regiunea Toscanei, Umbria te va întâmpina cu peisaje rurale absolut spectaculoase, cu muzee interesante, o istorie bogată, delicii ispititoare (brânzeturi, prosciutto, paste de casă, pizza, trufe, practic tot ce are Italia mai bun pentru gurmanzi), dar și un vin roșu foarte apreciat: Sagrantino di Montefalco.

Iar dacă ajungi în zonă, fă tot posibilul să ajungi și în Spello, un orășel medieval de poveste, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Perugia, capitala regională a Umbriei. Un loc ascuns printre dealuri, Spello te va cuceri din prima clipă cu străduțele sale pietruite, cu flori colorate peste tot (este denumit adesea „village of flowers“), cu liniștea lui și arhitectura sa veche (Porta Venere și Palazzo Cruciani sunt de neratat!).

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Elena D. (@elena__aileen) pe

Ávila, Spania

Dacă ajungi în Madrid și ai mai multe zile la dispoziție, urcă-te în primul tren și rezervă-ți o zi și pentru Ávila. O destinație mai puțin populară decât celelalte din jurul Madridului (cum ar fi Toledo sau Segovia), Ávila este un orășel medieval înconjurat de ziduri masive (cunoscute drept murallas) care arată spectaculos.

Centrul istoric, extrem de bine conservat, a fost inclus în Patrimoniul UNESCO în 1985. Dacă ajungi aici, trece pe lista de must-see Catedrala San Salvador și cartierul evreiesc și încearcă neapărat faimoasele yemas de Santa Teresa, un fel de găluşte dulci făcute din ou şi zahăr.

Osijek, Croația

Croația are un potențial turistic imens, așa că nu e de mirare că, în ultimii ani, orășelele de pe Coasta Dalmată (Dubrovnik, Split) s-au numărat printre destinațiile europene preferate de turiști. Însă dacă vrei să explorezi și o zonă mai puțin populară și să ieși din circuitul clasic, Osijek este destinația spre care ar trebui să te îndrepți.

Situat pe malul râului Drava, Osijek s-a aflat sub autoritatea otomanilor și a habsburgilor de-a lungul istoriei, motiv pentru care orașul este un mix eclectic între mai multe culturi. De asemenea, Osijek este unul dintre locurile asupra cărora Războiul de Independență al Croației și-a lăsat amprenta, așa că pasionații de istorie vor descoperi lucruri foarte interesante aici. În plus, orașul se remarcă prin gastronomie, dar și prin arhitectura inedită (Catedrala Sf. Paul, fortăreața și centrul istoric – Tvrda sunt de neratat).

Trondheim, Norvegia

Scandinavii stau bine la foarte multe capitole (nivel de trai, educație, civilizație), iar turismul nu face excepție. Și chiar dacă multe dintre destinațiile din această zonă nu sunt la fel de accesibile ca cele din Italia, Franța sau Spania, de exemplu, asta nu înseamnă că nu merită să fie descoperite.

Trondheim din Norvegia este o adevărată comoară ascunsă. Fostă capitală a țării în era vikingilor, Trondheim se întinde de-a lungul râului Nidelva și este cunoscut pentru viața sa culturală bogată, pentru numeroasele opțiuni de distracție. Primul loc în care trebuie să mergi odată ce ajungi aici este Bakklandet, o zonă foarte animată a orașului, cu multe case colorate, restaurante, magazine și cafenele foarte cool, unde chiar vei descoperi ce înseamnă să trăiești viața boemă a unui nordic.

Dresden, Germania

Berlinul, Hamburgul și Frankfurtul sunt foarte interesante, dar ce ai spune de o vizită în Saxonia, una dintre cele mai frumoase regiuni ale Germaniei? Orașul Dresden ar trebui să fie prima oprire, mai ales că orașul are o istorie impresionantă (a fost aproape complet bombardat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, însă a fost refăcut impecabil), însă toată zona (valea râului Elba) ar trebui să fie explorată.

Nu uita să treci pe listă și Fortăreața Königstein, situată în vârful unui deal din apropierea orașului Dresden. Priveliștea de sus este cu adevărat fabuloasă!

Foto: hepta.ro, pixabay.com

Categorii Lifestyle