5 cărți despre Crăciun numai bune de făcut cadou

carti

Cu siguranță am mai spus-o și până acum, dar voi relua ideea: îmi place la nebunie să citesc și iubesc Crăciunul. Și cum sunt convinsă că mai sunt și alții ca mine, astăzi vă propun cele mai frumoase cărți de făcut cadou de Sărbători, numai bune de pus sub brad.

E drept că prima dată mi-a atras atenția coperta sa, dar, de fapt, magia constă în conținutul ei. Crăciun la New York: Povești și rețete (editura Rao), de Lisa Nieschlag și Lars Wentrup, este o carte care îmbină cele mai frumoase imagini din New York și cele mai bune rețete festive. Volumul este ilustrat spectaculos și de-abia aștept să încerc rețetele de fursecuri și negrese din el!

Un băiat numit Crăciun (editura Nemira) este cea mai frumoasă carte de Crăciun din ultimii ani, o poveste cu totul și cu totul specială, perfectă pentru Sărbători. Și chiar are de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduşi şi un băiat pe nume Nikolas căruia nu-i e teamă să creadă în magie, în ciuda tuturor dificultăților pe care le-a întâmpinat în copilărie. (Citește aici un interviu în exclusivitate cu Matt Haig, autorul cărții Un băiat numit Crăciun)

Ah, și pun pariu că vă era dor de un bestseller romantic și emoționant, în stilul inconfundabil al lui John Green! Ce au în comun o furtună de zăpadă iscată în Ajunul Crăciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House şi un tip învelit în folie de aluminiu? Ne spune autorul în Fulgi de iubire. Trei povești romantice de Crăciun (editura Trei). O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în vieţile a trei adolescenţi: o fată al cărei tren s-a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi și o altă fată cu inima frântă, care-şi vopseşte părul în roz şi visează să fie îngerul cuiva.

Cărțile de colorat pentru adulți mi se par terapie pură, mai ales în perioadele stresante, pentru că reușesc să te facă să te relaxezi într-un mod foarte frumos și, bineînțeles, creativ. Iar Johanna Basford a intuit perfect acest lucru și propune o nouă carte de colorat pentru adulţi, una dedicată minunatului sezon al Sărbătorilor de această dată. De la vârtejurile de fulgi delicaţi de zăpadă, la căsuţele din turtă dulce delicios decorate şi la săniile trase de reni, Crăciunul Johannei (editura Litera) este o celebrare a iernii. Ia-ți setul preferat de creioane colorate și pune-ți imaginația la bătaie pentru fiecare dintre desenele festive, uşor de transformat apoi în cele mai frumoase felicitări de Crăciun, graţie paginilor special perforate.

De pe lista celor mai frumoase cărți de Crăciun nu putea lipsi tradiționala Poveste de Crăciun (editura Curtea Veche) a lui Charles Dickens. Pentru că nu ar fi sărbătoare fără Ebenezer Scrooge, bătrânul ursuz care urăște spiritul festiv și tot ce se întâmplă în preajma Crăciunului, pe care îl vizitează trei fantome în Ajun: cea a Crăciunul trecut, cea a celui prezent și cea a celui viitor. După călătoria fantastică pe care o face cu cele trei, Scrooge își dă seama că o viață de singuratic nu e tocmai o idee bună și că Sărbătorile merită petrecute alături de cei dragi.

SHOP THIS STORY!

Categorii Lifestyle