5 căi de-a menține o dietă sănătoasă

dieta sanatoasa

O dietă sănătoasă te poate ajuta să slăbești și să-ți menții ridicat nivelul energiei. Ușor de zis, dar nu foarte ușor de menținut, având în vedere că sunt atâtea „tentații“. În continuare, îți propunem cinci modalități de-a menține, pe cât posibil, un stil de viață sănătos.

Setează-ți așteptări realiste

Cea mai eficientă dietă e atunci când nu-ți propui să slăbești mult într-un timp foarte scurt. Cercetătorii au descoperit că, spre exemplu, oamenii obezi care se așteptau să piardă mult în greutate într-un timp scurt, au fost mult mai expuși riscului de-a renunța la programul de slăbit în 6-12 luni. Pe de altă parte, stabilirea unui obiectiv mai realist și mai ușor de realizat te poate împiedica să te descurajezi și chiar poate duce la o pierdere în greutate mai mare.

Nu păstra mâncarea nesănătoasă în casă

Dacă ești înconjurată de alimente năsănătoase îți va fi mult mai greu să îți păstrezi dieta, pentru că vei avea tentațiile la îndemână. Păstrează frigiderul și dulapul acela unde obișnuiai să mai strecori câte o ciocolată sub control.

Ia cu tine gustări

Ne referim la gustări sănătoase. Nucile, alunele, legumele, iaurtul slab în grăsimi pot funcționa foarte bine când vine vorba de gustările dintre mese – așa îți vei ține sub control apetitul până la masa principală.

Antrenează-te

Dieta și antrenamentele au cele mai bune rezultate dacă sunt privite ca pe un pachet. Într-un studiu efectuat pe 200 de persoane, grupul care a combinat dieta cu exercițiile a avut mai mare rată de succes în a menține un stil de viață sănătos, decât cei care au ales să urmeze doar una dintre ele.

Nu-ți pierde focusul în vacanțe

Atunci când pleci într-o călătorie, poți să cazi foarte ușor pradă tentațiilor, așa că cel mai bine ar fi să faci un mic research înainte – fă-ți o listă cu restaurantele în care vei mânca, inclusiv cu felurile de mâncare pe care dieta ta ți le permite.

Foto: unsplash.com

Categorii Lifestyle