5 cafenele din București cu design unic și cafea bună

Declar că sunt o iubitoare înrăită de cafea și ori de câte ori am puțin timp liber, mă duc să explorez locurile faine de prin București. Da, prietenii mei de pe Instagram știu asta despre mine și îmi cer scuze dacă îi stresez cu prea multe poze, dar nu mă pot abține. Îmi place să îmi beau cafeaua și-n mijlocul zilei, important e să fac asta într-o cafenea care să îmi transmită un vibe unic și acea atmosferă de acasă. Eu am găsit cafenelele cu iz urban, extrem de cool, cu un design interior care îmi ia ochii de fiecare dată și bineînțeles… cu o cafea pe care aș putea-o savura ore-n șir.

Two Minutes

În fotografia de mai jos nu este o cafea, ci o matcha, un fel de ceai verde de o mie de ori mai energizant decât cafeaua. Tot auzisem de el și am zis să îl încerc.. ghici ce? Aveam o ședință cu fetele de la redacție și nu puteam efectiv sta locului. Deci pot spune că matcha este un înlocuitor foarte bun al clasicei cafele. La Two Minutes găsești o cafea delicioasă, preparată fix în fața ta, în timp ce un barista talentat, adică Ionuț, îți povestește întregul proces, iar tu ești absolut fascinat. Partea cea mai interesantă la această cafenea este designul interior foarte original și… atenție! – este recunoscută ca fiind cea mai mică cafenea din Europa (6 metri pătrați).

T-Zero

Zilele trecute aveam chef să beau o cafea după ce am ieșit de la redacție și în apropiere am dat de T-Zero, de care m-am îndrăgostit la prima vedere cum s-ar spune. Când am intrat a trebuit să mă opresc și să zic wow de câteva ori… pentru că deși mică, cafeneaua arăta ca un mic colțișor de artă. Inițial am zis că iau cafeaua to go, însă uitându-mă mai bine împrejur, am decis că e o idee bună să servesc un flat white chiar acolo (un gust absolut genial). Nu obișnuiesc să merg prea des singură în cafenele, însă de data aceasta am făcut-o și nu m-am plictisit deloc, pentru că m-am împrietenit cu Silvia (cea care mi-a preparat cafeaua) și Ciprian (fondatorul T-Zero). Am discutat despre cafea bună în București, am admirat designul interior și, bineînțeles, am descoperit un nou loc preferat unde îmi pot bea cafeaua.

Steam

După plimbarea prin Herăstrău, mergea perfect o cafea bună, așa că m-am oprit la Steam. Pe lângă faptul că această cafenea urbană de doar 12 metri pătrați este poziționată în una dintre zonele mele preferate de plimbare, știu că mereu găsesc aici o cafea senzațională servită cu zâmbetul pe buze. Și pentru că așa cum v-am mai spus îmi place să admir designul interior și tot conceptul din spatele unui loc, pot spune că stilul minimalist, simplu, dar de efect este cel care clasează Steam în topul cafenelelor mele preferate.

Frudisiac

Deși toată lumea a auzit de Frudisiac datorită renumitelor clătite sănătoase extrem de gustoase, cei de aici servesc și o cafea ge-ni-a-lă! Partea tare este că am aflat că cea care mi-a pregătit cafeaua din poza de mai jos, este tot Silvia de la T-Zero, care era doar în trecere pe acolo. Așa că o găsiți mereu la Frudisiac, gata să vă prepare una dintre cele mai bune cafele ever. De asemenea, aici vă puteți bucura de un decor urban de inspirație nordică pe care nu o veți mai vedea în nicio altă cafenea din București. Pentru că nu era foarte cald eu am preferat să îmi beau cafeaua înăuntru, însă tu o poți servi pe mica terasa din față, foarte chic, ideală pentru zilele însorite de vară.

VanFruct

De fiecare dată când pășesc în Vanfruct mă simt într-un loc în care natura își face de cap: plante agățătoare, cactuși , diverse plante pe tavan, mobilier din lemn și fructele preferate așezate la vedere. Bineînțeles că în toată această poveste își face loc și cafeaua preparată cu lapte bio sau de soia – o variantă mult mai sănătoasă. Nu m-am putut abține să nu combin delicioasa cafea cu un fresh de portocale (asta e combinația mea favorită). Tu poți încerca lângă cafea renumitele gofre sărate sau dulci pentru care este renumit acest loc.

Menționez că ți-am arătat fotografii doar cu minunățiile astea de cafele, pentru că vreau să îți stârnesc curiozitatea și în cazul în care nu ai vizitat locurile de mai sus, să tragi o fugă să le admiri și designul. Deci, ai aflat unde îți bei cafeaua săptămâna asta, da?

Foto: pexels.com, Facebook, arhivă personală

Categorii Lifestyle