5 adolescenţi care au dat lovitura la Hollywood

moretz

Nu ţi s-a întâmplat vreodată să te uiţi la un film în care unii actori să fie de o vârstă cu tine sau chiar mai tineri şi să simţi un dram de invidie, dar şi multă admiraţie?! Cred că da… În acest articol îţi vom face cunoştinţă cu cinci adolescenţi care au reuşit la Hollywood şi care ne vor încânta mult timp de acum înainte cu apariţiile lor.

Ty Simpkins s-a născut la New York şi a apărut pentru prima dată pe ecran la frageda vârstă de… 3 săptămâni, în serialul One Life to Live. Actorul fusese dorit pentru rol încă dinainte de a se naşte! A jucat în două dintre cele mai importante blockbustere din ultimii ani: Jurassic World (2015) şi Iron Man 3 (2013). Ty şi-a făcut debutul în War of the Worlds, regizat de Steven Spielberg.

Fun Facts: Locuieşte la Hollywood, California. A lucrat cu celebra actriţă Kate Winslet de trei ori.

ty
Ty Simpkins

Mackenzie Foy a început să cocheteze cu modellingul de la patru ani, lucrând pentru Polo Ralph Lauren şi Guess. La vârstă de nouă ani a apărut în serialele ‘Til Death şi Hawaii Five-0, primele sale producții. S-a remarcat cu rolul Renesmee, fiica cuplului Bella-Edward, în The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part I şi în The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part II. Foy a apărut în filmul de groază The Conjuring (2013) şi în SF-ul Interstellar (2014). În plus, adolescenta în vârstă de 15 ani şi-a împrumutat vocea pentru filmele de animaţie The Boxcar Children (2014) şi The Little Prince (2015).

Fun Facts: Are două animale de companie, o pisică (Luna) şi un câine (FireFly). Deţine centura neagră la Taekwondo.

foy
Mackenzie Foy

Chloë Grace Moretz – cei mai mulţi dintre noi o ştim pe actriţă din filmul If I Stay (2014) sau The Fifth Wave (2016). Aceasta şi-a început cariera la vârsta de șapte ani şi a devenit cunoscută datorită rolului din filmul The Amityville Horror (2005). Chloë Grace a adunat până acum 25 de premii şi a fost nominalizată de 41 de ori la diferite competiții de film. Într-un interviu, tânăra actriţă a mărturisit că îşi doreşte roluri în care personajul principal să poată fi jucat atât de o femeie, cât şi de un bărbat.

Fun Facts: Când a avut loc premiera filmului The Amityville Horror, Moretz nu a avut voie să îl vadă, deoarece era prea mică. Îi plac filmele de comedie.

chloe
Chloë Grace Moretz

Jaden Smith este fiul celebrului Will Smith şi al soţiei lui, Jada Pinkett Smith, precum şi fratele mai mare al actriţei Willow Smith. Cei mai mulţi îl cunoaştem din filmul The Karate Kid (2010), dar şi din After Earth (2013) sau The Pursuit of Happyness (2006), unde Jaden a jucat alături de tatăl său. Înainte de a păşi pe urmele părinţilor şi de a deveni faimos, Smith a ajutat Proiectul Zambia şi Hasbro să aibă grijă de copiii din Zambia ai căror părinţi muriseră din cauza bolii SIDA.

Fun Facts: Jaden a cântat alături de Justin Bieber în piesa Never Say Never. În 2013, a colaborat cu un creator de modă coreean pentru o linie de haine.

jaden
Jaden Smith

Sabrina Carpenter: Când spui Girl Meets World, te gândeşti inevitabil la Sabrina Carpenter, însă cariera actriţei de 17 ani a început cu câţiva ani în urmă, mai precis în 2010, odată cu rolul din Law & Order: SUV. Una dintre pasiunile Sabrinei este muzica, adolescenta debutând în 2015 cu albumul Eyes Wide Open. O piesă de pe album, Can’t Blame a Girl for Trying, a câştigat premiul Radio Disney Music Awards, la categoria Best Crush Song.

Fun Facts: Mâncarea preferată a lui Carpenter este cea mexicană. Forever 21 este magazinul ei favorit.

sabrina
Sabrina Carpenter

Text de Emilia Mocanu, elevă în clasa a IX-a la Şcoala Centrală din Bucureşti. Foto: hepta.ro