4 vacanțe de încercat în primăvara aceasta

Atunci când îți planifici călătoriile, e știut faptul că stilul tău de viață și mood-ul îți influențează deciziile. Dacă ești o persoană activă, vei alege o locație care să-ți permită să faci mișcare sau să încerci sporturi noi, dacă îți dorești să te relaxezi după o perioadă solicitantă la birou, atunci sigur vei alege o vacanță în care să mizezi pe cuvinte-cheie ca „SPA“ și „exotic“ și, bineînțeles, dacă aventura e una dintre experiențele pe care le cauți, atunci știm că vei alege o vacanță care să-ți permită să explorezi. Iată patru destinații pe care le poți trece pe listă.

Atena

Vacanță pentru exploratori: Undeva la o aruncătură de băț de Atena, după ce străbați unele dintre cele mai frumoase suburbii – Glyfada, Vouliagmeni și Varkiza, e locul în care se spune că regele atenienilor, Aegeus, a sărit în valuri (așa i s-a dat numele mării). Ai vrea să-l vezi, nu-i așa? Se numește Cape Sounio și poți ajunge acolo în timpul vacanței tale de primăvară la Atena. Fie că-l explorezi singur sau te lași ghidat (aici găsești cel mai bun ghid), nu ar trebui să ratezi Templul Poseidon.

Jamaica

Vacanță cu familia: E una dintre destinațiile cele mai vânate atât de persoanele care-și doresc o vacanță activă, cât și de cele care-și doresc să se relaxeze. Dar, mai întâi de toate, Jamaica este o gazdă perfectă pentru familii, cu resorturi all inclusive confortabile, plaje uriașe, vegetație luxuriantă, cascade izvorând din pădurea tropicală și ritmuri muzicale ce răsună pretutindeni.

Peru

Vacanță activă: Pedalează prin păduri de munte, traversează cu caiacul lacul Titicaca, fă trekking pe Inca Trail, rafting pe Urubamba, sand-boarding – toate într-o expediție ca nicio alta, o experiență care combină cunoașterea comunităților locale cu maximum de adrenalină. Iar pentru zilele când pur și simplu vrei să iei o pauză, lasă-te ghidat de un localnic, care-ți va arăta locuri pe care ți-ar fi greu să le descoperi singur.

Toscana

Vacanță relaxantă: Chiar dacă încă nu ai ajuns în Toscana, sigur e pe lista ta de locuri pe care îți dorești să le vezi. Alege unul dintre orășele toscane medievale, cum sunt San Gimignano și Volterra, unde poți vizita un atelier de prelucrare al alabastrului, sau Montalcino, unde poți degusta faimosul vin Brunello di Montalcino, considerat unul dintre cele mai bune vinuri roșii italiene.

Există însă site-uri care te ajută să-ți planifici călătoria în cele mai mici detalii, preferatul nostru e travelmood.ro, o platformă care a fost construită pornind de la ideea că e important să călătoreşti în funcție de cum vrei să te simți şi de ceea ce îți doreşti să experimentezi.

Foto: travelmood.ro

Categorii Lifestyle