4 reguli simple pentru a avea mâini frumoase şi hidratate

Pielea mâinilor este aproape la fel de sensibilă ca pielea feţei, dar este mult mai stresată, datorită spălării frecvente și utilizarea detergentilor. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții seama cu precădere, în sezonul rece!

Foloseşte un săpun blând
Săpunul potrivit este unul neutru, adică cel ce respectă pH-ul pielii şi este antialergenic. În plus, este foarte important când îţi speli mâinile, ca apa să fie caldă, niciodată fierbinte.

Hidratare permanentă
Foloseşte frecvent creme, balsamuri sau uleiuri vegetale. Cele mai bune tratamente pentru mâini au la bază ulei de măsline, unt de shea sau nuci macadamia. Freacă uşor partea exterioară a mâinilor, una împotriva celeilalte. Distribuirea cremei cu palma nu este atât de utilă: palma este de obicei mai grasă şi nu are atât de multă nevoie de tratament, cum ar fi partea exterioară a mâinii.

Protejează-le!
În sezonul rece, când temperaturile sunt foarte scăzute, foloseşte mănuşi din lână sau din piele. Protejează-ţi mâinile chiar şi atunci când faci mici treburi casnice. Unii detergenţi conţin substanţe iritante, care pot usca şi sensibiliza pielea şi afecta  cheratina, componenta principală a unghiilor.

Grijă specială
În cazul în care mâinile sunt crăpate, apelează la un tratament special: aplică mai multă cremă şi poartă mănuşi de bumbac peste noapte.