4 piese-cheie pe care trebuie să le ai în acest sezon

În fiecare sezon, se desprind cumva de pe lista tendințelor câteva piese pentru care ajungem să facem adevărate obsesii, să le vânăm pe site-urile brandurile și în magazine și tresărim ori de câte ori le vedem pe rețelele de social media. Ne vom ocupa azi doar de patru dintre ele, pentru că, hei, vrem să părem că avem situația sub control, nu să facem liste interminabile de objects of desire de sezon. 

Uneori e greu să faci slalom printre piesele care-ți atrag atenția pe podiumuri, pentru că, de cele mai multe ori îți plac atât de multe, încât nu mai știi ce filtru să folosești să alegi între ele. Dar sugestia noastră e să le lași „să se așeze“, reîntoarce-te la ele peste câteva zile, când impulsul va fi consumat și ia atunci decizia. 

Jacheta din denim

Poate fi lungă, trei sferturi, foarte scurtă și cambrată, structurată ori cu mâneci tunică de inspirație ’80, cert e că jacheta din denim e una dintre acele piese pe care trebuie să le ai în dressing în această primăvară. Varianta cea mai cool de styling ar fi s-o întegrezi într-un ansamblu full denim, cu o pereche de pantaloni cu talie înaltă ori o salopetă loose fit. 

Christian Dior

Bentițele și agrafele

Bentițele Prada (primăvară-vară 2019) și clamele cu perle Simone Rocha (primăvară-vară 2018) au fost adevărate triggere la capitolul accesorii în acest sezon. Sunt două hit-uri absolute ale sezonului, așa că dacă nu ți-ai făcut deja o minicolecție, dă-le o șansă. Poartă-le cu outfituri de inspirație masculină, cu costume ori cu rochii structurate în culori neutre – ai variante nenumărate de styling, pentru că sunt cât se poae de versatile. 

Prada, Simone Rocha

Costumul

Costumul s-a regăsit de multe ori în recomandările noastre și încă simțim nevoia să-l ținem pe locurile fruntașe, pentru că sunt puține piese care te vor ajuta să obții un look cool și actual fără să depui efort prea mare. Trebuie doar să ai în vedere ca execuția și croiul să fie impecabile și să-ți vină perfect – simplu, nu-i așa? Poți purta sacoul direct pe piele sau peste o helancă dintr-o țesătură fină. Păstrează accesorizarea minimală și consideră ideea de-a aduce în garderobă câteva perechi de pantofi cu vârful pătrat. (You will thank me later.)

Stella McCartney

Blazerul

Încă nu am obosit să recomandăm această piesă, pentru că e la fel de cool cum era și acum două sezoane și parcă admirația noastră pentru blazer e în plină creștere. Blazere supradimensionate, cambrate, cu imprimeuri ori cu croiuri atipice, toate ar trebui să se regăsească pe lista ta de shopping în acest sezon. Dacă e supradimensionat și structurat, asciază-l cu piese cu texturi fine, fluide, poartă-l cu rochii midi vaporoase, cu fuste plisate. Dacă e cambrat, poartă-l cu pantaloni pană ori jeanși cu talie înaltă.

Louis Vuitton