4 motive pentru care trebuie să vizitezi Zanzibar

zanzibar

Zanzibar este un arhipelag de lângă coasta de est africană, în Oceanul Indian, alcătuit din mai multe insule mici și două insule mari, cea principală cu același nume. Zanzibar este un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania, iar astăzi îți spunem care sunt motivele pentru care merită să alegi această destinație!

Local Food

Zanzibarul este o insulă renumită pentru varietatea de mirodenii pe care le deține, iar aici vorbim inclusiv despre ghimbir, cuișoare, cardamon sau scorțișoară. Bucătăria africană are accente asiatice și indiene. “Am găsit pe insulă un adevărat paradis culinar. Am încercat tot ce s-a putut încerca și putem spune că mâncarea este delicioasă, cu arome exotice, orientale și indiene. De încercat neapărat curry cu caracatiță, fructe de mare pe grătar condimentate cu mirodenii locale, supă de pește sau pizza zanzibariană”, recomandă Aventurescu.ro

Diving și snorkeling

Deși principalul magnet de turiști este Blue Safari – un tur de o zi pe câteva insule din zona cu plaje de neuitat – nu trebuie să ratezi experientă subacvatică. La acest capitol, ai numeroase opțiuni, cele mai atractive fiind excursiile de câteva zile pentru scufundări. Încearcă Mnemba Atol, o insula privată lângă care este un uimitor recif de corali.

zanzibar

Spice Tour

Pentru că tot vorbeam despre mirodenii, în Zanzibar se organizează diverse excursii sau tururi în care turiștii sunt introduși în minunata lume a mirodeniilor. Plantații, minigradini botanice, pe toate le poți experimenta în cadrul unui Spice Tour.

zanzibar

Blue Safari

Cum îți sună o excursie de o zi în care poți să vezi delfinii și chiar să înoți cu ei? Apoi, te poți relaxa pe plaje sălbatice și poți încerca poate cele mai bune fructe exotice: ananas, mango, guave, papaya și baby banane. În orice caz, nu rata apusul, este spectaculos!

Citește și:

8 romane biografice pentru momentele când ai nevoie de motivație

Vacanță în America de Sud: 6 locuri pe care nu ai voie să le ratezi aici

Categorii Lifestyle