4 lucruri de care să ții cont, când ești în căutarea jumătății

Despre cum putem recunoaște că ne apropiem de persoana potrivită și la ce să fim atente, aflați în cele ce urmează!

Acceptarea

Dacă partenerul are tendința de a te schimba… atunci nu este pentru tine. Cui îi place să se simtă constant sub lupă sau în concurență? A încerca să fii ceea ce nu ești, a încerca să fii mai cochetă, mai slabă, mai frumoasă, mai… mai… nu-ți poate aduce niciun dram de relaxare sau plăcere. Am fi capabile să le spunem fiicelor noastre că, atunci când sunt curtate, ele trebuie să pretindă că sunt altceva decât în realitate? Dacă nu am putea face asta, atunci de ce la maturitate să-i permitem cuiva să ne condiționeze atât de mult?!

Chimia

Să fim serioși, la prima întâlnire ceea ce contează este felul în care te simți. Cât de tare te stârnește și dacă există o chimie între voi. Urmărești să vezi dacă te-ai simțit energizată de discuții sau chiar stimulată. Iar dacă ai simțit că înțelege ceea ce spui, atunci… merită o a doua întâlnire.

Stabilitatea

O stabilitate care presupune mai întâi de toate constanță emoțională și psihologică. Și asta, pentru că astfel se prinde gustul dulce al încrederii și al siguranței că, indiferent ce se întâmplă, el va rămâne acolo! Este importantă și stabilitatea financiară, mai ales dacă ești o tânără trecută de 30 și care, pe lângă faptul că știe ce vrea de la viața profesională, câștigă suficient cât să nu depindă de nimeni.

Curiozitatea

Este una dintre cele mai importante componente. Manifestarea curiozității, dorința lui de a te descoperi, de a-ți cunoaște trecutul, valorile, dorințele, visele etc. Toate fac parte, cred eu, din preambulul unei relații funcționale. Mai mult, curiozitatea partenerului înseamnă flexibilitate față de tine. A nu pune etichete de genul „ești dependentă“ sau „dificilă“ însemnă, practic, a rămâne deschis și curios spre a-l cunoaște pe celălalt.

Citeste mai mult aici!

Categorii Lifestyle