4 greșeli pe care le faci atunci când îți cureți tenul

Un ten luminos și hidratat trebuie întreținut prin curățare zilnică, acesta fiind primul pas pe care ar trebui să îl ai în vedere dimineața și seară.

Curățarea tenului implică mai multe aspecte pe lângă demachierea acestuia. Dacă îți doreșți ca pielea ta să își mențină aspectul îngrijit pentru o perioadă cât mai lungă, evită aceste 4 greșeli pe care le faci atunci când îți cureți tenul.

Te speli pe față cu apă fierbinte

Apă fierbinte usucă pielea și poate agrava anumite probleme precum rozacea. Același lucru este valabil și pentru restul corpului. Încearcă să foloseșți apă călduță în schimb, iar pentru a obține rezultate optime masează bine produsul de curățare pentru a înlătura toate impuritățile.

Folosești șervețele demachiante

Șervețelele demachiante sunt o soluție ideală atunci când pleci în călătorii câteva zile, însă nu îți face un obicei din acest lucru și evită să le foloseșți zilnic. Dacă te-ai demachiat folosind șervețele umede, clătește-ți întotdeauna tenul după ce le foloseșți.

Foloseșți produsele nepotrivite

Atunci când vine vorba de tenul tău, încearcă să cauți produsul potrivit tipului tău de piele. Unui ten uleios i se potrivește perfect un produs de curățare de tip spumă, în timp ce un ten uscat sau sensibil are nevoie de un balsam hidratant de curățare.

Îți agresezi pielea cu prosopul

Este perfect în regulă să îți usuci pielea după curățare, însă, dacă alegi să faci acest lucru, există câteva reguli: nu freca niciodată prosopul de piele și nu șterge în totalitate apă de pe ten. Lasă pielea umedă pentru extra hidratare atunci când aplici cremă.

7 greșeli pe care le faci când te machiezi

Beauty Dilemmas: 5 trucuri pentru un machiaj de zi reușit