4 excursii cu mașina pe care le poți face vara asta în Europa

Nu știm exact ce planuri ai tu pentru această vară, dar noi am început deja să luăm în calcul câteva opțiuni. Nu de-alta, dar așteptăm cu nerăbdare vacanța și da, ca să iasă totul bine, ar trebui să începem de pe-acum să o planificăm.

Printre variantele noastre se numără o excursie prelungită la soare, în una dintre insulele europene despre care am povestit deja aici. Noi înclinăm către Ischia și Formentera, pentru că încă nu sunt atât de cunoscute în rândul turiștilor, așa că nu există riscul să ne pierdem în aglomerație.

Pe bucket list-ul nostru de vară am mai trecut și un top al destinațiilor spectaculoase din jurul lumii, locuri care, din păcate, sunt pe cale să dispară definitiv (le găsiți în articolul de aici). Iar noi, ca niște travel addicts ce suntem, am vrea să le prindem cât de curând.

Pentru cei care nu sunt însă fanii zborurilor foarte lungi, avem de această dată câteva propuneri de road-trip-uri prin cele mai frumoase colțuri ale Europei. Promitem natură, peisaje care îți vor tăia răsuflarea și îți vor revoluționa contul de Instagram, mâncare delicioasă și voie bună cât cuprinde.

Romantische Strasse, Drumul romantic din Germania

Dacă îți plac poveștile de dragoste, arhitectura medievală (cu multe, multe castele) și aventurile prin zone pitorești, atunci un road trip în sudul Germaniei (Bavaria și împrejurimile sale), atunci e musai să pornești într-un road trip pe Romantische Strasse, cunoscut drept Drumul romantic. Îți vor ieși în cale o mulțime de minunății, așa că îți vei da seama destul de repede motivul pentru care se numește așa acest traseu. Oprește-te în Würzburg, un orășel cu un palat în stil baroc absolut impresionant, în Tauberbischofsheim, pe malul râului Tauber, cunoscut drept orașul vinului, dar și al clădirilor cu o arhitectură extrem de bine conservată, în Hohenschwangau, unde se află minunatul Castel Neuschwanstein, și, evident, în Rothenburg ob der Tauber, pentru că dacă e un oraș despre care se poate că e de basm în adevăratul sens al cuvântului, atunci acesta este! Și asta nu este tot: în Rothenburg există un Muzeu al Crăciunului, deschis pe tot parcursul anului, yaaaay!

Coasta Siciliei, Italia

Sunt multe locuri cunoscute pentru frumusețea peisajelor în Europa, dar parcă cele din Italia nu se compară cu absolut nimic. Trenurile lor funcționează foarte bine, însă, dacă ajungi în zonă, ar fi ideal să închiriezi o mașină, pentru că vor fi muuuulte opriri de-a lungul coastei Siciliei și ar fi păcat să ratezi vreunul dintre destinațiile minunate de aici. Pornește din Palermo (cu un scurt popas în Mondello, o zonă a orașului absolut superbă), lasă-te cucerit de Cefalù, un micuț sat pescăresc unde vei mânca nemaipomenit și unde apusul chiar este spectaculos, relaxează-te în Taormina, probabil cel mai frumos oraș al Siciliei (dar ai grijă cum conduci pe aici – șoseaua este foarte îngustă și curbele chiar dau bătăi de cap și celor mai experimentați șoferi), mergi la Muntele Etna (sunt organizate tot felul de excursii cu plecare din Catania) și nu uita să vizitezi două orășele cu o istorie wow: Siracusa și Agrigento.

Gorges du Verdon, Franța

Provence este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Europei, așa că un road trip în zona canionului Verdon e de departe cel mai bun mod în care o vei descoperi. Vei conduce pe drumuri în munți, pe de o parte, cu apa care strălucește în lumina soarelui, pe de altă parte. Iar vara este cea mai indicată perioadă pentru o excursie aici, pentru că vei prinde și câmpiile de lavandă înflorite.

North Coast 500, Scoția

Dacă vrei să trăiești o experiență autentică de Highlander și să bifezi și câteva locuri geniale pe parcurs, vizitează coasta de nord a Scoției, pe celebra rută North Coast 500. Drumul traversează Inverness (foto sus), unul dintre cele mai frumoase orașe din Scoția (iar dacă ai urmărit serialul Outlander, cred că acest loc e deja pe lista ta), dar regiunea istorică și atât de verdeeee Sutherland. Și nu uita să îți pregătești aparatul foto (și vreo două, trei carduri de memorie): sunt niște cadre spectaculoase de surprins aici.

Foto: hepta.ro, pixabay.com

Categorii Lifestyle