4 destinații de vacanță pentru această primăvară

Dacă ai trecut prin iarnă fără să pleci în vacanță, sigur acum te gândești la o locație care să te ajute să-ți reîncarci bateriile. Fie că-ți dorești o vacanță activă ori te mulțumești doar cu un șezlong pe o plajă nu foarte departe de casă, ne-am gândit să-ți propunem patru destinații pe care noi le considerăm perfecte pentru această primăvară.

Corfu

the fortress and the marina in corfu city

Se află pe coastă nord-vestică a Greciei și, dacă ai citit cartea lui Gerard Durrell My Family and Other Animals (sau poate ai văzut serialul The Durrells în Corfu), e deja pe lista ta de must see. Moștenirea culturală reflectă cumva anii petrecuți sub influența Veneției, Franței și Angliei, un mix de care te vei bucura la tot pasul.

Ce e de văzut: Explorează capitala insulei, care se află cu un motiv pe lista Patrimoniului UNESCO, Peninsula Kanoni – sigur ai văzut deja forografii cu ea, pentru că e unul dintre punctele principale de atracție pentru turiști, Palatul Achilleon și sătucul pitoresc Paleokastritsa.

Ischgl

Chiar dacă primăvara vine la pachet cu soare și vreme bună, asta nu înseamnă că nu te poți bucura în continuare de zăpadă. Dacă ești pasionată de sporturile de iarnă, Ischgl e destinația perfectă pentru tine.

Ce e de făcut: Alege-ți activitatea preferată și las-o să te obosească. Schiază, dă-te cu sania, fă cross country, patinează sau aventurează-te la o sesiune de snow shoe hiking.

Pont: Dacă mergi în aprilie, vei avea parte și de ceva concerte, fiincă atunci are loc Spring Snow Festival, unde-i vei putea vedea pe Bastille.

Lanzarote

Declarată o rezervaţie a biosferei UNESCO, Lanzarote e destinația potrivită dacă îți dorești o locație în care să poți admira natura unde omul nu prea a vut mari intervenții. Doar că, pentru a te bucura de ea, va trebui să „sapi“ un pic mai adânc de plajele și cafenelele doldora de turiști.

Ce e de văzut: Parcul Național din Timanfaya, unde poți urmări traseul vulcanilor; El Golfo, o lagună de pe coasta vestică; grădina de cactuși.

Valletta

E unul dintre orașele cele mai vizitate din lume, așa că va trebui să te hotărăști cu cel puțin cu o lună înainte pentru a-ți găsi cazarea. Te vor fermeca străduțele capitalei malteze și vei avea la tot pasul ceva de fotografiat – garantăm asta. Așteaptă-te la aglomerație și evenimente culturale, fiindcă anul acesta, Valletta e Capitală Europeană a Culturii, alături de orașul olandez Leeuwarden.

Ce e de văzut: dacă ești pasionată de istorie, vizitează Muzeul Războiului și Malta 5D Experience; nu rata St. John Co-Cathedral, Teatrul Manoel, Upper Barrakka Garden și Lower Barrakka Garden.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle