4 creme hidratante pentru sezonul rece

Este important să ne hidratăm tenul pe tot parcursul anului, însă, în special în sezonul rece, este un pas pe care nu trebuie să îl sărim. Hidratarea nu se face numai cu ajutorul unui produs aplicat pe piele – pentru ca aceasta să fie hrănită în profunzime este foarte important să nu uităm să bem apă constant. Desigur, produsele pe care le folosim pentru a ne hidrata tenul, în special în acest sezon, au un rol crucial în aspectul pielii. Etapa de skincare este întotdeauna cea mai importantă pentru ca machiajul aplicat să arate minunat. Fără un ten îngrijit nu vom putea obține acel aspect ferm & fresh al pielii, indiferent de produsele de make-up folosite.

Pe lângă curățarea periodică executată la un salon de specialitate, există câteva produse de îngrijire a tenului pe care orice femeie trebuie să le aibă. Desigur, ele trebuie alese în funcție de tipul de ten. Produsul universal care nu trebuie să îți lipsească, indiferent de tipul de ten, este un gel de curățare pe care îl vei folosi după demachiere, pentru a curăța porii în profunzime. După gelul de curățare vine rândul aplicării unei creme hidratante de zi sau de noapte. Cremele de zi au în general o textură mai lejeră, se absorb mai rapid în piele, tocmai pentru a putea fi folosite înainte de aplicarea machiajului. Cremele de noapte au o textură mai bogată și sunt gândite astfel încât durata de absorbție să fie mai mare, pentru a putea hidrata pielea în profunzime pe tot parcursul nopții. Ideal este să avem atât o cremă de zi, cât și o cremă de seară. Ambele trebuie alease în funcție de nevoile tenului nostru.

Dacă ai un ten uscat care absoarbe imediat produsele aplicate, s-ar putea să te împaci foarte bine cu Ultra Facial Moisturizer de la KIEHL’S. Este ideală pentru sezonul rece tocmai datorită formulei intens hidratante. O găsești în magazinele Kiehl’s.

Dacă tenul tău este normal, cu tendință de îngrășare sau chiar ușor uscat, însă preferi o textură cât mai ușoară care să se absoarbă rapid, poți încerca EMBRYOLISSE Lait-Crème Concentré. Această cremă este potrivită tuturor tipurilor de piele și, tocmai de aceea, nu lipsește niciodată din kit-ul meu de make-up. Disponibilă aici.

ELIZABETH ARDEN Eight Hour Cream este o cremă de care, cel mai probabil, ai auzit măcar o dată, în special dacă urmărești tutoriale de make-up. Această cremă este cunoscută atât pentru beneficiile sale, cât și pentru multi-funcționalitatea sa. Poate fi folosită pe ten, pe mâini, pe buze etc. Este ideal să ai una în geantă. O găsești în magazinele Sephora.

Pentru ritualul de seară am ales să recomand o singură cremă, CARELESS BEAUTY- Cremă cu efect regenerator. Acest produs este creat pentru tenul uscat și sensibil, predispus la iritații sau alergii, tenul mixt, gras și în mod deosebit, pentru tenul acneic, în vederea regenerării cicatricilor. Atenție! Acest produs este concentrat, așa că trebuie să folosești o cantitate foarte mică și să masezi ușor pe tenul proaspăt curățat înainte de culcare. Vei sesiza un aspect ușor gras după aplicare, însă, până dimineața, produsul se va absorbi și îți va hrăni pielea din profunzime. Este disponibil în saloanele Careless Beauty și aici

Tips & Tricks

Dacă ai ajuns acasă și tocmai ai realizat că ți s-a terminat demachiantul, însă este prea târziu sau pur și simplu nu ai chef să ieși pentru a cumpăra unul nou, nu ezita să folosești crema ta hidratantă de zi pentru a te demachia. Masează cu mâinile cantitatea necesară de cremă pe toată fața (în funcție de cantitatea de machiaj). După ce machiajul s-a ,,topit”, îndepărtează stratul de produs cu ajutorul dischetelor demachiante. Voilà!

Foto sus: Anca Cheregi