4 aplicații pentru telefon care îți ușurează viața

hepta_2561280

Nu îmi place să îmi încarc telefonul cu fel de fel de aplicaţii, însă când găsesc una cu adevărat senzaţională, mă bucur nespus, în special când este vorba despre un serviciu care îmi poate face viaţa mai uşoară.

Mai jos, iată câteva sugestii de aplicaţii care te ajută să rezolvi mai repede task-uri atât la birou, cât şi în viaţa de zi cu zi. Bonus: sunt toate gratuite!

If This, Then That

If This, Then That (IFTTT) este un serviciu gratuit care permite utilizatorilor săi să creeze liste de acţiuni condiţionate de o serie de alte acţiuni. Mai exact, poţi programa că toate fotografiile de pe Instagram etichetate cu un anume hashtag sau fie salvate într-un folder Dropbox, sau că de fiecare dată când într-o publicaţie anume apare o ştire breaking pe un domeniu care te interesează, să primeşti un mail.

Aceste acţiuni condiţionate, denumite applets”, se leagă de asemenea de Internet of Things” (un concept care defineşte o lume în care toate obiectele, precum maşini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc, sunt conectate între ele cu ajutorul internetului). De pildă, poţi comanda unui bec special să se aprindă în momentul în care deschizi uşa de la casă, sau poţi comanda ca poarta de la garaj să se deschidă când intri pe aleea casei. Există pe internet sute de sugestii de astfel de liste, în caz că ai nevoie de inspirație!

Aplicaţia IFTTT poate fi descărcată gratuit de pe iTunes, Google Play sau Windows Store.

Uber Business

Dacă se întâmplă adesea să iei un Uber în interes de serviciu, secţiunea Business a aplicaţiei este perfect pentru tine! În loc să fii nevoită la sfârşitul fiecărei luni să aduni toate mailurile cu facturi pentru a le putea printa, secţiunea Business îţi perimite să le salvezi pe toate în acelaşi loc, şi chiar să le sincronizezi cu diverse platforme care ţin contul cheltuielilor în interes de serviciu.

Dacă ai un card de credit sau debit pentru serviciu, îl poţi adăuga, pentru a face cheltuieli direct din contul respectiv.

Pentru a putea accesa acest serviciu, este nevoie, bineînţeles, să ai instalată aplicaţia Uber, iar apoi tot ce trebuie să faci este să creezi un profil special pentru Business.

Aplicaţia Uber poate fi descărcată gratuit de pe iTunes, Google Play sau Windows Store.

DocuSign

sub_hero_smb_02

Chiar de curând mi s-a întâmplat să plec de la birou şi să realizez că am uitat să rog o colegă să semneze un document de care aveam nevoie chiar în seara respectivă. A fost nevoie să îl forwardez pe mail, pentru că apoi ea să îl printeze, să îl semneze, apoi să îl fotografieze, să îl convertească în format Pdf, şi, într-un final, să mi-l retrimită pe mail.

Totul ar fi putut fi mult mai simplu – cu DocuSign.

DocuSign îţi oferă posibilitatea de a semna electronic documente, pe telefon, tabletă sau desktop, eliminând nevoia de imprimantă, fax, sau scanner. Este, bineînţeles, un serviciu securizat, care, în plus, îţi permite să trimiți semnale de reminder persoanelor de la care ai nevoie de o semnătură.

Aplicaţia DocuSign poate fi descărcată gratuit de pe iTunes, Google Play sau Windows Store.

Paper by FiftyThree

Paper by FiftyThree este o aplicaţie care, pe scurt, inclouieste agenda clasică, din hârtie.

Îţi permite să iei notiţe rapid, să creezi liste pe care poţi să bifezi sau debifezi lucruri, să ataşezi fotografii notiţelor sau să faci adnotări pe poze, să creezi diagrame şi schiţe, şi multe altele.

Aplicaţia este atât de versatilă, încă te poate ajuta în orice moment: de exemplu, când observi spontan ceva şi vrei să faci o fotografie şi să adaugi în scris ideea lângă, pentru a nu o pierde, sau când lucrezi la un proiect de renovare a casei, care te face să ai nevoie să desenezi schiţe şi să faci tot felul de adnotări sau modificări.

Aplicaţia Paper by FiftyThree poate fi descărcată gratuit de pe iTunes.

Foto: hepta.ro, DocuSign

Categorii Lifestyle