Tips-uri pentru îngrijirea părului creţ

Topshop Unique

Noul sezon primăvară/vară 2016 a fost prilejul perfect pentru mulţi hairstylişti să demonstreze că părul creţ e super cool. Deşi nu e tocmai uşor de coafat (şi oricum arată mai tot timpul la fel pentru că pierde linia tunsorii), zulufii au fost în centrul atenţiei în show-urile pentru Topshop Unique sau Giamba. Concluzia e una singură: permanentul sau cârlionţii afro sunt din nouă în vogă şi au toate şansele să reprezinte o sursă de inspiraţie de care să vreţi să ţineţi cont. (Foto sus: Topshop Unique SS16)

Totuşi, înainte de a vă lăsa duse de val, nu uitaţi că un permanent înseamnă o schimbare dramatică. „Gândiţi-vă foarte bine înainte de a face acest pas”, ne avertizează Arabella Zadic, membra echipei Wella România. „Părul va creşte în forma sa naturală doar la rădăcină, iar asta presupune, după un timp, să aplicaţi soluţia pentru permanent doar în acea zonă.” La prima vedere, nu e ceva ce să ne îngrijoreze. Pe termen lung, consecinţele sunt însă grave. „La fel ca procesul de îndreptare continuă a podoabei capilare cu placa, permanentul este un process chimic agresiv. În timpul procedurii, se produc nişte rupturi la nivel molecular în structura firului de păr, iar efectul este ireversibil.”

Totuşi, fie că aveţi părul creţ natural sau aţi apelat la una din metodele menţionate mai sus, puneţi mare accent pe o îngrijire corespunzătoare. Părul creţ are o structură aparte, se încurcă mai repede, este dificil de disciplinat şi îşi pierde rapid din strălucire după colorare, căpătând un aspect mat. Tocmai de aceea, pentru un păr creţ demn de invidiat, ar fi indicat să ţineţi cont de câteva trucuri simple.

  1. Optaţi pentru o linie de produse de îngrijire potrivite. Gama SP Hydrate de la System Professional se bazează pe o formulă revoluţionară (Active Moisture Complex), ce conferă părului o hrănire de lungă durată şi protecţie activă împotriva uscării. Pe bază de glicerină, D-panthenol, glucoză şi fructoză, produsele acestei linii pătrund adânc în firul de păr şi îi oferă hidratare de durată.
  2. Pentru a vă descurca uşor părul creţ , aplicaţi o mască de păr, iar apoi, folosiţi-vă de un pieptene cu dinţii rari . Descurcaţi-l de la vârf înspre rădăcină. Clătiţi mai apoi masca, şi veţi vedea diferenţa.
  3. Nu folosiţi foehn-ul decât atunci când vă grăbiţi. În restul timpului, lăsaţi părul să se usuce natural. Dacă se vor usca treptat, fără îndoială, la final, buclele vor arăta spectaculos.
  4. Profitaţi de tendinţele acestui sezon, care promovează frumuseţea naturală şi vopsiţi-vă cât mai rar cu putinţă. În timp, vopseaua distruge forma buclelor.

Foto: hepta.ro