3 trucuri ca să începi săptămâna bine

Luni dimineaţa, majoritatea celor cu care intru în contact par a fi mai nervoşi şi mai încordaţi ca în orice altă zi. Nu ştiu prea multe persoane care să o considere ca pe un nou început sau ca pe o şansă de a-şi îndeplini dorinţele. Totuşi, Cerasela Rogen, life coach chiar mi-a spus cândva că dacă prima zi a săptămânii pare întotdeauna o corvoadă sunt mari şanse să nu îţi placă de fapt ceea ce faci. Ai timp să meditezi asupra acestei chestiuni în pauza de masă.

Între timp, vreau îţi împărtăşesc 3 trucuri ca să începi săptămâna bine. Nu e nimic complicat sau ieşit din comun. Trebuie doar să fii conştientă că, dacă tu îţi imaginezi încă de duminică seara ce oribil va fi mâine, scenariul tău s-ar putea să se adeverească. Anxietatea nu te ajută la nimic. Aşa că de ce să nu foloseşti imaginaţia în favoarea ta şi să îţi închipui că mâine va fi minunat?!

De îndată ce sună alarma, nu te repezi la telefon şi nu începe să-l butonezi, verificând Facebook-ul sau whatsapp-ul. Nici măcar nu te gândi la tot ce ai de făcut mai târziu, la toate întâlnirile şi sarcinile pe care le ai de bifat.  Ia-ţi câteva clipe doar cu tine în care să fii recunoscătoare că ai parte de o nouă zi.

Apoi, simpla aplicare a unui parfum îţi poate schimba starea de spirit. Da, da. Ai citit bine. Profită din plin de clipele libere pe care le ai focusându-te pe cum miroase acesta. Dacă îţi plac aromele care te duc cu gândul la Maroc, încearcă Hammam de la Tesori d’Oriente. Hammam îmbină notele de vârf de mandarină și flori de migdale cu mixul seducător de flori de portocal și iasomie. Deliciul simțurilor se încheie cu aroma de vanilie și note lemnoase de ambră și mosc. Prețiosul ulei de argan, denumit şi „aurul Marocului”, este elementul esențial care îmbogățește aroma unică a parfumului.

După o zi petrecută pe tocuri sau stând mai mult în picioare, ştiu un remediu care te ajută să te destinzi complet, iar efectul durează întreaga săptămână: ritualul băii picioarelor la Belle Maison Spa. Terapeuţii de aici combină puterea relaxantă a uleiurilor esenţiale amestecate în apa de baie cu un masaj al tălpilor, insistândând pe punctele de presopunctură. La final, vei simţi pur şi simplu că zbori.