3 Ținute Old Hollywood recompuse: Stilul marilor dive, extrem de actual

Odată cu Hollywood, serialul-utopie care ne-a reamintit de era de glorie a acestuia, ne-am reorientat către stilul marilor figuri ale acelei perioade. Astăzi, muzele noastre Old Hollywood sunt nimeni altele decât Katharine Hepburn, Doris Day și Marilyn Monroe, cărora le-am recompus outfituri potrivite momentului, cu ajutorul colecțiilor actuale. 

Old Hollywood înseamnă, în primul rând, o colecție impresionantă de filme de arhivă, de pe care e bine să mai suflăm praful din când în când pentru a dezvălui strălucirea de altădată. Apoi, atunci când te gândești la era de glorie a cinematografiei de peste Ocean, nu au cum să se înlănțuie într-un dans grațios imagini cu Katharine Hepburn, Lauren Bacall, Vivien Leigh, la brațul unor bărbați ce au redefinit eleganța masculină, precum Fred Astaire, Cary Grant, James Stewart, Humprhey Bogart sau Rock Hudson, unul dintre personajele centrale din Hollywood, serialul-fenomen Netflix. Astăzi, muzele noastre pentru a recompune 3 ținute Old Hollywood sunt protagonistele unora dintre cele mai frumoase filme ale tuturor timpurilor, al căror stil este imbatabil și extrem de actual:

Katharine Hepburn

Fustă BSB Collection; sandale Stradivarius; jachetă H&M; inel Pandora; curea Furla

Comedii romantice pline de răsfăț precum The Philadelphia Story sau Bringing Up Baby în cea mai plăcută companie: Cary Grant și frumoasa Katharine Hepburn. La tine cum arată după-amiaza perfectă? Pentru un outfit all white, perfect pentru weekend, extrem de feminin, ne-am inspirat din stilul uneia dintre marile dive. Piesa-cheie este o fustă din denim cu nasturi, completată de o jachetă din același material și de accesorii delicate în tonuri calde, precum auriul și nuanța whiskey-ului. 

Doris Day

Pantaloni H&M; cămașă și curea Reserved; papuci Nissa

Probabil că unele dintre cele mai bune comedii pe care le vei vedea vreodată, cum ar fi Send Me No Flowers sau Pillow Talk, îi au în rolurile principale pe Rock Hudson și pe partenera sa, devenită o foarte bună prietenă în viața reală. Doris Day, cu zâmbetul său inconfundabil și irezistibil, ne-a ajutat să recreăm un outfit perfect pentru o zi lejeră la birou… sau la biroul de acasă. Cămașa albă clasică poate fi înocuită cu un model special, cu pense multiple, aplicații delicate precum perlele sau paietele, sau cu broderie. Cât despre sandale, e clar că vara aceasta ai nevoie de un model statement!

Marilyn Monroe

Costum de baie Noire Swimwear; cercei Reserved; eșarfă Meli Melo; papuci Zara

Nu puteam vorbi despre Old Hollywood și despre muze și să nu ne oprim la Marilyn Monroe. Iar cum în How To Marry A Millionaire sunt câteva cadre în care Marilyn este model pentru o colecție de vară, am ales un costum de baie în stilul care a făcut-o celebră! Așadar, senzualitatea este sinonimă cu feminitatea și cu eleganța anilor ’50. Mizează pe o piesă într-o nuanță prețioasă de bronz sau beige, accesorizată cu mici piese aurii, care pun în evidență glow-ul tău natural. 

Foto: PR, Hepta