3 pași simpli pentru pregătirea pielii înainte de expunerea la soare

3 pași simpli pentru pregătirea pielii înainte de expunerea la soare

Pentru că sezonul cald se apropie, ne-am gandit ne-am gândit la un mic guideline în 3 pași pentru pregătirea pielii înainte de expunerea la soare. 

Știm cât de mult îți plac vacanțele de vară pe plajă, în care de abia aștepți să îți recapeți bronzul. Însă probabil că nu de puține ori ai dat de articole în care ți s-a atras atenția asupra riscurilor pe care le presupune expunerea la soare, în ciuda efectului atât de atrăgător pe care îl are nuanța măslinie a pielii. Înainte de orele de plajă, pe care sigur le cunoști din copilărie (dimineața, până în ora 12, și după-amiaza, după ora 16), ar mai fi 3 pași pe care să îi urmezi în procesul de pregătire a pielii, care te vor ajuta atât să o protejezi, dar și să obții bronzul pe care ți-l dorești: 

Exfolierea

Îndepărtarea celulelor moarte si a impurităților de pe piele prin exfoliere este esențială cu câteva săptămâni înainte de expunerea la soare. Curățarea cu produse cosmetice de exfoliere sau scruburi ajută pielea să devină mai receptivă la razele soarelui și bronzul de asemenea să fie mai uniform. Aceste proceduri de peeling, scrub sau de exfoliere sunt benefice înainte de expunerea la soare însă trebuie de stiut ca nu se fac niciodată înainte cu o zi sau două de a merge la plajă, deoarece există riscul iritațiilor și al infecțiilor. 

Epilarea 

Este recomandat ca epilarea să nu se facă niciodată în ziua expunerii la soare. În urma epilării cu ceară, pielela este puternic agresată, de aceea devine mai sensibilă și este predispusă la infectii sau iritații cauzate de loțiuni, creme, nisip, si chiar de soare. 

Epilarea se face cu cel puțin 2-3 zile înainte de expunerea la soare, mai ales dacă procedura îndepărtării părului se face prin smulgere și lasă porii vulnerabili la iritații. După epilare este indicat să se aplice soluții speciale cum ar fi cele pe bază de plante, pentru calmarea pielii și prevenirea unor infecții. 

Hidratarea

Programul de hidratare se incepe cu cel puțin o săptămână inainte de expunerea la soare. Hidratarea pielii trebuie realizată atât prin aplicarea unor produse de ingrijire cât si prin consumul zilnic de apă. Doza recomandată de minimum 2 litri/zi, precum și aplicarea unei creme puternic hidratantă, cu efect antiaging, dimineața și seara, previn atât riscurile expunerii, cât și efectul de îmbătrânire a pielii cauzată de razele soarelui. 

Acești trei pași sunt foarte importanți înainte de expunerea la soare, ca să te poți bucura în voie de zilele calde și un bronz frumos. Până atunci, nu uita să aplici factorul de protecție solară ori de câte ori ieși din casă, indiferent de anotimp, de vreme sau de timpul pe care îl petreci afară. 

Text de Silvia Ioana Cîrstea

Foto: hepta.ro