3 orașe medievale din Europa care merită vizitate

Cu toții ne dorim, la un moment dat, o călătorie în timp. Este posibil, vizitând orașele medievale din Europa care și-au păstrat farmecul și frumusețea, în ciuda anilor care au trecut peste ele.

Bruges

Supranumit și “Veneția Nordului”, Bruges este un orășel construit pe apă și îl găsim în Belgia. Poate ai mai avut ocazia să îl vezi pe micile ecrane în filmul “În Bruges”, cu Collin Firth în distribuție. Dacă nu ai văzut filmul, ți-l recomandăm! Arhitectura impresionantă și inconfundabilă-care datează încă din secolul al XII-lea-îți lasă impresia că te-ai întors în timp. Renumit deja pentru ciocolaterii, Bruges este cunoscut la nivel mondial pentru dantelăria pe care o produce, dar și pentru rolul pe care l-a jucat în artă, fiind unul dintre cele mai importante centre culturale.

oraș Bruges

oraș Bruges

Toledo

Toledo este un oraș istoric din Spania, aflat la sud de Madrid, fiind declarat un oraș monument de către statul spaniol. Din acest motiv, toate construcțiile moderne au fost interzise. Cea mai cunoscută clădire din Toledo este Alcazar, celebra fortăreață impunătoare care parcă domină vizual orașul. Considerat și astăzi drept capitala religioasă a Spaniei, în Toledo poți admira și Catedrala orașului care găzduiește numeroase comori artistice.

oraș Toledo

Rothenburg Ob Der Tauber

I se mai spune și “Orașul blocat în timp” și este situat în districtul Ansbach din Mittelfranken, Germania. Fiind cunoscut pentru clădirile sale medievale care în ciuda anilor s-au păstrat foarte bine în timp, orașul se află pe un platou cu vedere spre râul Tauber . Numele său se spune că provine din cuvintele germane rot-care înseamnă roșu-și burg-care semnifică așezare medievală. Rothenburg ob der Tauber este un mix între modern și medieval, așa că recomandarea noastră ar fi să îl descoperi la pas.

oraș

oraș Germania