3 motive și metode să scapi de rosul unghiilor

Deși ceilalți realizează mai des decât tine că te-ai ales cu obiceiul de a-ți roade unghiile și deși ți se spune des (de cei care chiar țin la tine) să scapi de acest obicei este o provocare. Ești pregătită să îi faci față?

Ca să ajungi la baza problemei, hai să aflăm de ce își rod oamenii unghiile.

Pentru a te elibera de această manie, este necesar să înțelegi de la început cauzele. Care ar fi factorii declanșatori cei mai importanți: situațiile stresante, anxietatea, dar și plictiseala. Deși nu ești conștientă de fiecare dată când îți rozi unghiile, mintea ta încearcă să se detensioneze.

Un prim pas pe care îl poți face este să conștientizezi (cu ajutorul unui prieten) care sunt situațiile în care se repetă cel mai frecvent acest gest.

3 motive și metode să scapi de rosul unghiilor

  1. Dacă ai identificat deja cauza sau momentul în care ești tentată să îți rozi unghiile cel mai des iar cauza este stresul atunci caută metode de relaxare. Una dintre metode este să introduci în rutina zilnică a unor exerciții de relaxare. Asta nu înseamnă să îmbraci echipamentul de sală de fiecare dată (nicio extremă nu este prietenoasă), ci să alegi câteva metode diferite ca să vezi cu care îți poți distrage atenția. Caută variante fie ca să îți ții degetele ocupate, fie să ții gura ocupată. Și aici avem câteva variante: pop it-uri, gumă de mestecat fără zahăr, execiții de yoga pe care să le poți face oriunde sau chiar o manichiură frumoasă (asta dacă pentru tine e important ca oja să arate impecabil, altfel probabil nu va funcționa).
  2. Apropo de manichiură. Rosul unghiilor va distruge forma frumoasă a unghiilor, inevitabil. Și, dacă nu ești obsedată de manichiura impecabilă atunci de ajutor ar putea fi lacurile cu gust amar, din farmacii, special create pentru a ajuta în eliminarea acestui obicei.
  3. O metodă naturală, dar destul de complicată este să îți masezi unghiile cu esență de migdale amare, dar, pentru că te speli des pe unghii e posibil să nu rămână prea mult timp de unghii acest tratament natural.

Cum să ai din nou unghii sănătoase și frumoase?

Fiecare zi în care nu îți vei mai roade unghiile va fi importantă. O zi poate deveni o săptămână și treptat vei aprecia mai mult o manichiură frumoasă.

Pentru a le ajuta să se regenereze și să se fortifice, masează unghiile cu ulei de ricin sau cu ulei de migdale.

O altă metodă: lacurile de unghii tratament pentru fortifierea unghiilor (sunt de tip base coat și sutn în gama fiecărui brand de îngrijire și înfrumusețare a unghiilor).

Foto: pexels.com