3 măști naturale care ne protejează tenul în sezonul rece

Iarna, pielea noastră are mai mult de suferit. Din cauza temperaturilor scăzute, pielea devine mai uscată și are un aspect neplăcut. Vestea bună este că există remedii naturale- măști pe care le poți face chiar tu acasă. Iată trei rețete simple, pentru un ten perfect, chiar și în sezonul rece.

Albuș de ou cu miere

Este cea mai simplă și extrem de hrănitoare mască pentru față. Este ideală pentru tenul gras și se prepară foarte simplu: un albuș de ou frecat cu o jumătate de linguriță de miere. Lăsați masca să acționeze cam 20 de minute, apoi clătiți cu apă. Amestecul acționează ca o barieră a pielii împotriva vântului rece.

Masca de citrice

Iarna este sezonul citricelor, așa că le puteți consuma din abundență pentru aportul de vitamin C, dar dacă aveți tenul uscat, nu ezitați să o puneți și pe față. Masca se prepară din jumătate de mandarină, un albuș de ou, o lingură de ulei de măsline. După ce le-ați amestecat foarte bine, puneți amestecul pe față și lăsați să  acționeze timp de 15-20 de minute și apoi clătiți din abundență cu apă călduță.

Piure de banane cu smântână

 Dacă pielea devine aspră din cauza frigului, piureul de banane cu smântână este  soluția. Așadar, luați două banane, zdrobiți-le cu furculița și amestecați cu o linguriță de smântână dulce. Puneți emulsia rezultată pe față și lăsați să acționeze 20-30 de minute.