3 lucruri pe care să le faci înainte să mergi la birou

Specialiștii ne sfătuiesc să luăm în considerare și faptul că momentele matinale de dinaintea zilei de lucru sunt esențiale pentru buna desfășurare a activităților care urmează. Astfel, crearea unor rutine nu înseamnă forțarea bucuriei, ci găsirea unor clipe de liniște și a unui timp pentru sine. 

Potrivit site-ului huffpost.com, psihologul clinician Adjoa Osei e de părere că fericirea reprezintă un panaceu universal; așadar, fiecare dintre noi poate face un exercițiu de imaginație, să proiectăm dorințele și așteptările pe care le avem de la noi, dar și de la activitatea pe care o întreprindem. Adresarea unor întrebări de genul: „Cum vrei să arate ziua ta?“, „Cu cine interacționezi?“, „Cum începe ziua ta?“ etc. ne poate ajuta să ne calibrăm dorințele și aspirațiile cu realitatea.

Osei are câteva recomandări numai bune pentru începutul unei zile de muncă.

Să bem un pahar cu apă imediat ce ne trezim.

Hidratarea este unul dintre cele mai comune sfaturi pe care le primim de la medici. Teoria o cunoșteam, fără echivoc, însă punerea în practică este, pe cât de ușoară, pe atât de dificilă. Impactul acestei rutine este unul major, din punct de vedere metabolic și psihic, întrucât induce o stare de bine, „hrănind“ celulele. Așadar, înainte de a întreprinde orice activitate matinală, haideți să ne hidratăm.

Să alegem să întreprindem o activitate înainte de a începe serviciul.

Mișcarea este imperios necesară, indiferent de vârstă. Din păcate însă, tot mai mulți părinți ajung să-i scutească nefondat pe cei mici de la orele de sport, preferând ca, în locul acestora, să aleagă ore de matematică ori de literatură etc., fără a lua în calcul faptul că mișcarea e sănătate curată, precum și deprinderea unor rutine benefice pentru viața de adult.

Să menținem „legătura“ cu propriul corp.

Apelăm la diverse proceduri corporale, în goana după slăbit, dar din punct de vedere holistic, ne sedimentăm prea puțin relația cu propriul corp, minimizând calitatea sa incontestabilă, în lipsa căruia nu am putea realiza nicio activitate dintre cele pe care le întreprindem în mod cotidian. Pe scurt, atunci când simțim presiune pe umeri, maxilar încordat etc., este indicat să facem scurte plimbări în exterior.

Citeste mai mult aici!

Categorii Lifestyle