3 lucruri pe care nu le știai despre fondul de ten

Tuturor ne este dificil să găsim fondul de ten perfect. Este un proces care necesită timp și răbdare pentru a încerca diverse produse, până să ajungi la un numitor comun. Să zicem, totuși, că ai găsit acel fond de ten care bifează toate dorințele și i-ai rămas fidelă 2, 3 poate chiar 5 ani la rând.

Totul sună minunat, însă hai să îți spun 3 lucruri pe care nu le știai despre fondul de ten!

  1. Trebuie schimbat la o anumită perioadă de timp

Din nefericire, trebuie să îți spun că fondul tău de ten, cel pe care acum îl consideri perfect, s-ar putea să nu ți se mai potrivească peste câțiva ani. La fel ca și vârsta, pielea ta este în continuă schimbare și are nevoie de produse compatibile cu ea.

Deci, dacă în liceu iubeai fondurile de ten matifiante, peste 10 ani s-ar putea să nu îți mai placă atât de tare, după ce realizezi că parcă îți evidențiază liniile fine.

În cazul acesta, un fond de ten cu finish glowy îți poate flata mai mult trăsăturile.

  1. Trebuie schimbat în funcție de sezon.

Cum de ce? În primul rând, pentru că schimbările meteo ne afectează pielea în mod diferit. În al doilea rând, pentru că nuanța pielii variază în funcție de sezon. În sezonul cald știm deja că ne bronzăm și avem nevoie de un fond de ten într-o nuanță puțin mai închisă. În același timp, este de preferat să optăm și pentru o formulă rezistentă la transfer pentru zilele în care chiar vrem să ne reziste machiajul mai mult de 3 ore în condiții HOT.

Pentru un ten mixt și o rezistentă sporită, fondul de ten Estée Lauder Double Wear Stay In Place cu siguranță este ceea ce cauți.

Dacă nu ești în căutare de o acoperire mare, poți alege un BB cream sau un fond de ten minerals. Noua gamă True Match Mnerals de la L’Oreal ar putea fi pe placul tău.

Iarna, atunci când deja nu mai putem să ne lăudăm cu un “summer glow”, îți recomand să te orientezi către fonduri de ten hidratante, cu aspect luminos, pentru că nimeni nu își dorește un ten tern și uscat, nu-i așa?!

Indiferent de preferințe si sezon, nu uita de SPF!

  1. Primerul contează

Hidratarea și folosirea unui primer – două aspecte foarte importante pe care ar trebui să le urmăm înainte de aplicarea fondului de ten.

Ceea ce aș vrea să știi este faptul că: atât primerul cât și fondul de ten trebuie să fie două produse compatibile între ele. Altfel, fondul de ten s-ar putea să arate inestetic, ca și cum ar “pluti” la suprafață.

Asta înseamnă că, dacă alegi un fond de ten pe bază de apă, primerul ar trebui să aibă tot o formulă bazată pe apă. Același lucru este valabil și pentru primere și fonduri de ten pe bază de silicon.

Deci, dacă te-ai întrebat vreodată de ce arată fondul de ten inestetic, deși ai folosit un primer – tocmai ai găsit răspunsul.

EXTRA

În funcție de nevoile tenului tău, poți alege între:

  • primere cu particule iluminatoare, pentru un ten radiant
  • primere corectoare destinate zonelor cu mici imperfecțiuni (roseață, pete pigmentare)
  • primere menite să micșoreze porii.
  • Text de Maria Ștefan (beauty editor Alistmagazine.ro)