3 locuri de vizitat în Paris

Parisul este considerat cel mai romantic loc din Europa, un oraș boem, cu bulevarde celebre, restaurante chic și foarte ofertant pentru turiștii din întreaga lume. E un oraș încărcat de istorie, plin de clădiri emblematice, un oraș predestinat îndrăgostiților, unde arta, în toate formele ei, este la ea acasă.

Dacă plănuiți să mergeți pentru câteva zile în capitala Franței, iată un mix de lucruri care merită încercate!

O vizită la Muzeul Picasso

Musée Picasso este unul din cele mai importante muzee din Paris și este situat în districtul Le Marais, în Hotel Sale, pe 5 rue de Thorigny. Muzeul se află într-o casă construită de către Pierre Aubert între anii 1656 – 1659, are s-a îmbogățit colectând Taxa pe Sare. Arhitectul este Jean Boullier, cunoscut mai ales sub numele de Jean de Bourges, a cărui operă este considerată una dintre cele mai frumoase case istorice ale districtului.

O vizită la muzeul Gustave Moreau

Gustave Moreau s-a născut în 1926 și vine dintr-o familie cu înclinații spre artă. Tatăl său, Louis Moreau, studiase arhitectura, și după o călătorie în Italia, de unde s-a întors cu numeroase desene după arhitectura italiană, publică în 1831 cartea “Cugetări despre artele frumoase”. Zece ani mai târziu, Gustave, însoțit de mama lui, Pauline Desmoutier, călătorește în Italia și se întoarce de acolo cu un caiet plin de schițe din Florența, Milano și Veneția. Începe în 1846 să ia lecții de pictură cu pictorul Francois Picot și, în același an este admis la “Academia de Arte Frumoase”.

O seară la Moulin Rouge

Moulin Rouge a fost construit în 1889 de Joseph Oller, care era proprietar și al sălii Olympia din Paris. Este cel mai cunoscut pentru renașterea modernă a dansului can-can și cred că toți cei care au fost la Paris au trecut pe acolo. După un spectacol aici, puteți merge în magazinul de suveniruri unde vă puteți actiziționa diverse obiecte marca Moulin Rouge. Mai multe detalii gasiti aici.

Citeste mai mult aici!

Categorii Lifestyle