3 lecții de viață, de la Michelle Obama

Michelle Obama este, fără îndoială, o Primă Doamnă care va rămâne în istorie. Și-a format imaginea unei femei obişnuite, venite dintr-un mediu modest, care a atins cele mai înalte standarde profesionale. Volumul său, „Becoming” („Povestea mea”, titlul ales pentru versiunea în limba română), s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea, iar noi am desprins câteva lucruri esențiale, de care ar trebui  cu toții să ținem seama!

Educația este primul pas care te va duce spre o viață mai bună

„Pentru mine să învăț era ceva magic. Și am descoperit în studiu o satisfacție specială”, scria Michelle în cartea sa autobiografică.

“Pentru fiecare ușă care s-a deschis apoi pentru mine, am încercat să deschid ușa mea pentru alții”, scria ea. Fosta doamnă de la Casa Albă nu a pus niciodată accentul pe realizările sale – o fetiță de culoare crescută la oraș, trecută prin universități de Ivy League și funcții administrative, care ajunsese la Casa Albă – ci pe toți oamenii care au făcut posibil acest demers, cei care au încurajat-o și susținut-o să trăiască visul american.

Lucrurile mici contează

Fie că este vorba despre vorbitul la telefon și mesajul de dimineață într-o relație la distanță, de cină în familie de la ora 18:00 de la care nu se abate nici tatăl, fie el chiar și șef de stat, sau de faptul că trebuie să iei un avion ca să fii acolo să-ți pui copiii la culcare, lucrurile mici contează. Sunt deosebit de importante pentru a păstra o relație și o familie normală.

“Ca orice cuplu la început, învățam să ne certăm. Nu ne certam des, iar când o făceam era, de obicei, pentru lucruri mărunte, un șir de exasperări înăbușite care ieșeau de regulă la suprafață când unul dintre noi sau amândoi eram prea stresați sau obosiți. Dar ne certam. Iar eu- că o fi bine, că o fi rău, am tendința să țip când sunt furioasă. Barack, în schimb are tendința de a rămâne rece și rațional, vorbele lui venind într-o cascadă elocventă (și în consecință enervantă) (…) În timp, am descoperit cum să ne exprimăm și să ne depășim enervările și furiile ocazionale. Acum ne certăm mult mai puțin dramatic, deseori mai eficient și întotdeauna ținând cont de iubirea dintre noi, oricât de tensionați am fi”, descria fosta Primă Doamnă relația sa cu fostul Președinte al Americii.

Suntem într-o continuă evoluție

Drumul fiecăruia contează mai mult decât destinația finală și călătoria spre a deveni un om mai bun nu se sfârșește- este o altă lecție învățată de la Michelle Obama.

“Am devenit mama, dar mai am multe de învățat despre asta și multe de transmis copiilor mei. Am devenit soție, dar continui să mă adaptez și să fiu recunoscătoare față de ceea ce înseamnă să iubești cu adevărat și să îți construiești viața, alături de un alt om. Am devenit un om cu putere, și, totuși, încă mai sunt momente în care mă simt nesigură sau neauzită.”, mai scria autoarea în volumul „Becoming” (Povestea mea).

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, a fost votată în 2019 “cea mai admirată femeie din lume”, potrivit unui sondaj realizat recent în America, conform publicației The Independent.

Categorii Lifestyle