3 coafuri cool pe care le poate încerca oricine

Am știut întotdeauna că hairstylingul nu este punctul meu forte așa că, cel mai adesea, am evitat să îmi aranjez părul în vreun fel. Nici măcar nu mă mai oboseam să încerc să imit coafuri de pe Pinterest sau de pe podiumurile de modă. Există însă anumite momente în care părul meu trebuie să arate bine și nu am timp să merg la un salon de înfrumusețare, așa că am fost nevoită să renunț la atitudinea de ,,nici nu am să mai încerc” și să găsesc cele mai ușoare modalități cu rezultate spectaculoase. Sunt cert convinsă că nu sunt singura persoană care face parte din această categorie, așa că am decis să scriu acest articol tocmai pentru acelea dintre voi care se confruntă cu aceeași problemă și nu își doresc să se complice prea tare.

Produsele pe care le utilizez sunt minimale, maximum 3-5, pe care oricine le are acasă, respectiv, un șampon potrivit tipului meu de păr, o spumă pentru volum, un fixativ și un ulei/o cremă pentru hidratarea părului.

Șamponul trebuie ales în funcție de nevoile părului tău, eu am un fir de păr subțire, ușor uscat si cu tendință de despicare la vârfuri. Întotdeauna mi-am dorit să arate mai plin, mai hidratat, lucios și să pară mai voluminos. Șamponul pe care îl utilizez în prezent răspunde acestor nevoi, face parte din gama DENSIFIQUE – Bain Densité de la Kérastase și are scopul de a reîntregi firul de păr și de a oferi mai multă densitate. Șamponul este disponibil în magazinele de specialitate și în saloanele de înfrumusețare.

Spuma de păr pe care o folosesc în prezent este de la Kardashian Beauty – K-BODY VOLUME FOAM, disponibilă în magazinele Douglas.

Tot de la Kardashian Beauty este și uleiul pentru hidratarea părului Black Seed Dry Oil, de care sunt foarte mulțumită. Are un miros plăcut, se poate aplica atât pe părul ud, cât și pe părul uscat și intră rapid in firele de păr, nelăsând un aspect gras, ci doar hidratat.

O alternativă a uleiului uscat este crema de păr de la Kiehl’s – Strengthening and Hydrating Hair Oil-in-Cream care hidratează în profunzime și se aplică după spălare, cât părul este încă ud. Disponibilă în magazinele Kiehl’s.

Fixativul Infinium-lumiere de la L’Oreal Professional este ideal pentru o coafură fixată pe tot parcursul serii, fără un aspect încărcat. Este disponibil în magazinele de specialitate.

Să trecem la cele 3 coafuri pe care, cu siguranță le poți realiza cu succes chiar și singură, fără ajutorul unui stilist!

Wet Wavy Hair – Deși sună complicat, este cel mai ușor de obținut! Tot ce trebuie să faci pentru a obține acest look este să te speli pe cap și să aplici pe părul umed o cantitate de spumă puțin mai mare decât în mod normal. Aplică produsul prin mișcări de strângere ascendente pentru a intensifica forma naturală a părului. Atenție! Nu îl peria nici înainte, nici după aplicarea spumei pentru acest look. Părul trebuie să rămână ciufulit, să pară că abia ai ieșit din mare.

Bubble Ponytail – o coafură perfect fashionable pe care o poți realiza în mai puțin de 5 minute. Perie părul, prinde-l într-o coadă simplă, curată, mai sus sau mai jos, după preferință. În funcție de lungimea părului tău, adaugă 4-5 elastice la o distanță similară pentu un efect de ,,bubble”.

Wet baby hairs – acest look este din ce în ce mai popular, partea bună este că îl poți obține într-un mod foarte simplu. Fie că optezi pentru o coadă împletită sau una normală, prinde-o într-un mod ușor neglijent, astfel încât firele mai mici de păr să rămână afară. Cu ajutorul spumei de păr, umezește bine aceste fire și aranjează-le neglijent pe frunte și în lateralul feței. Este o coafură care arată sofisticat și lasă impresia că te-ai străduit mai mult de 5 minute.


Foto: Pinterest