3 alimente care te ajută să slăbeşti

dieta

Cele cărora nu le plac dietele stricte, dar care sunt dispuse să facă mici modificări în regimul lor, se vor bucura să afle că pot slăbi şi fără să se supună unui chin. Consumând unul dintre alimentele recomandate mai jos, şansele de a ne reîmprieteni cu cântarul cresc vertiginos. Dincolo de faptul că  ne ajută să ne remodelăm silueta, acestea au numeroase beneficii pentru sănătate.

Conform celor mai recente studii, iată topul alimentelor recomandate să le consumăm frecvent atunci când ne dorim să pierdem rapid kilogramele în plus.

Grepfrut

Nu ştiu dacă aţi auzit de dieta Hollywood, dar cu ani în urmă, a făcut furori. Fiind uşor de urmat, planul alimentar presupunea consumul a jumătate de grepfrut înainte de orice masă. Rezultatele nu apăreau peste noapte, dar odată obţinute, se menţineau pe termen lung. Iar dacă vă întrebaţi de ce grepfrutul e atât de eficient în lupta împotriva kilogramelor în plus, trebuie să ştiţi că fructul conţine o enzimă care arde grăsimile şi ajută totodată la reducerea zahărului din organism. În plus, reduce nivelul de insulină, conducând astfel la scăderea în greutate. Chiar dacă se numără printre recomandările de top ale nutriţioniştilor, studiile au demonstrat că nu trebuie să exagerăm. Şi asta pentru că grepfrutul conţine naringină (o substanţă amară, ce respinge medicamentele sintetice şi poate împiedica metabolizarea şi eliminarea lor din organism, sporind astfel riscul unei intoxicaţii).

Truc : Consumaţi feliuţe de grepfrut ca aperitiv, înainte de masă.

Ceai verde

Dacă nu obişnuieşti să bei ceai verde în timpul antrenamentelor, ar fi o idee bună să începi chiar de azi. Un studiu publicat  în The Journal of Nutrition a arătat că toţi cei care au băut ceai verde între reprizele de exerciţii au pierdut în greutate şi şi-au recăpătat abdomenul plat. Explicaţia este simplă. Acesta conţine catehină, un anti-oxidant care împiedică stocarea ţesutului adipos pe abdomen. În plus, ceaiul verde este un diuretic natural.

Truc: Ca să îţi suprimi pofta de mâncare, bea o ceaşcă de ceai verde înainte de masă. Adaugă şi câteva feliuţe de lămâie. Vitamina C ajută la absorbţia catehinei. Mai mult, dă savoare ceaiului.

Ulei de avocado

În industria de frumuseţe, uleiul de avocado e cunoscut pentru proprietăţile sale de a reduce în mod eficient apariţia petelor, a liniilor fine şi a ridurilor cauzate de trecerea anilor.  Consumul de avocado stimulează metabolismul, fiind un aliat de bază în menţinerea greutăţii. Şi chiar dacă în bucătăria românească, nu e foarte popular, specialiştii ne asigură că e delicios.

Truc: Foloseşte-l în salate şi la preparatele din peşte sau fructe de mare.

Foto: hepta.ro