3 alimente bune pentru creier. Ce ne recomandă Laura Cosoi

Laura Cosoi, una dintre cele mai frumoase actrițe de la noi, ne recomandă câteva alimente care ne fac bine la trup și la minte, care ne ajută să ne concentrăm mai bine și să fim mai eficienți.

Coacazele negre se află pe lista actriței, pentru că aceste fructe mici ajută la reîntinerirea creierului. Sunt bogate în vitamina C, K și fibre. Coacăzele protejează creierul de procesele de degenerare și de stres, ne îmbunătățesc funcțiile motorii și memoria. În plus, sunt delicioase, spune Laura Cosoi, care ne recomandă să le consumăm fie în starea lor naturală, în salate sau în iaurt.

Și somonul este unul dintre alimentele cele mai „prietenoase” cu creierul nostru. Acizii grași Omega 3 din componența sa ne ajută să ne concentrăm mai bine și lupta pentru prevenirea bolilor neurodegenerative, ca Alzheimer şi Parkinson. Se spune ca Omega 3 combate și stările depresive, pe lângă faptul că învățăm mai ușor. Somonul e foarte bun fript, dar Laura ne recomandă să îl consumăm în salate.

Un alt aliment care ne ajută să avem mintea ageră, ne îmbunătățeste atenția, memoria și capacitatea de a ne concentra este ciocolata neagră. Este  încurajator să știi că îți poți îngriji sănătatea într-un mod atât de plăcut! Prin consumul de ciocolată neagră se îmbunătățeste fluxul sangvin spre creier și astfel gândim mai rapid și suntem mai „pe fază”. Ciocolata neagră previne declinul mental datorat vârstei pentru că este bogată în flavonoizi – antioxidanți buni și pentru inima. Ciocolata neagră se poate consuma oricând, oricum, dar nu în orice cantitate.

Citeste mai mult aici!