20 de reguli ciudate ale Familiei Regale Britanice

Mai sunt câteva săptămâni până la cea mai aşteptată nuntă regală din ultimii ani, aşa că toată lumea stă cu ochii pe Familia Regală Britanică, în special pe Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle.

Magazinele din Marea Britanie sunt deja pline de tot felul de obiecte cu chipurile celor doi pe ele (de altfel, conform unei estimări făcute de Institutul de Statistică al Marii Britanii, economia ţării va primi un boost substanţial în urma evenimentului – aproximativ 500 de milioane de lire sterline), lista de invitaţi este deja pregătită, iar americanii de la Lifetime au făcut inclusiv un film inspirat de relaţia dintre Harry şi Meghan, Harry & Meghan: A Royal Romance, care va fi difuzat pe post cu doar câteva zile înainte de nuntă.

Dincolo de agitaţia din jurul nunţii regale însă, există un protocol de sute de ani pe care membrii Familiei Regale trebuie să-l respecte. Sigur, atât Prinţul William şi Kate Middleton, cât şi Prinţul Harry şi Meghan Markle îl mai încalcă din când în când, pentru că, bineînţeles, nici monarhia nu mai poate fi la fel de strictă cum a fost până acum, dar, în linii mari, toată lumea trebuie să respecte un set de reguli, mai ales că unele dintre ele au fost stabilite de către the one and only Regina Elisabeta a II-a.

 1. Plecăciunile şi reverenţele sunt un must. Deşi este o regulă foarte cunoscută şi chiar… vizibilă, în continuare există persoane care încurcă protocolul. Atunci când o întâmpină pe Regină, bărbaţii trebuie să-şi plece capul, pe când femeile trebuie să facă o reverenţă.
 2. Aprobarea e necesară înainte de o cerere în căsătorie. Potrivit unui decret regal din 1772, descendenţii familiei regale trebuie să obţină aprobarea monarhului înainte de a cere pe cineva în căsătorie. Din fericire pentru Prinţul William şi Prinţul Harry, bunica lor le-a acceptat fără probleme pe Kate şi Meghan, chiar dacă nu erau tocmai cele mai convenţionale opţiuni, cunoscută fiind stricteţea regală de până acum.
 3. Când Regina termină de mâncat, toată lumea trebuie să termine de mâncat. O regulă destul de ciudată, dar da, aşa prevede protocolul. Altfel spus, dacă se va întâmpla vreodată să vă nimeriţi la cină cu Regina, aveţi grijă să aruncaţi un ochi în propria farfurie şi un ochi în farfuria Majestăţii Sale. 😀
 4. Conform tradiţiei, buchetul fiecărei mirese regale trebuie să conţină şi mirt, o plantă mereu verde. Explicaţia pentru această regulă este chiar simplă şi… drăguţă: mirtul provine din grădina de flori a Reginei Victoria, o grădină de aproape 200 de ani, şi este un simbol al iubirii şi al mariajului.
 5. Membrii Familiei Regale nu au voie să joace Monopoly. Probabil una dintre cele mai ciudate reguli, aceasta a fost impusă pe motiv că board games-urile provoacă un comportament vicios.
 6. Conversaţiile la cină au o anumită structură. La dineurile regale, Regina începe să discute cu persoana aşezată în dreapta sa. După ce vine al doilea fel de mâncare, aceasta se întoarce către cel din stânga sa.
 7. Când călătoresc în străinătate, e obligatoriu ca membrii Familiei Regale să împacheteze un outfit all black… în cazul în care se produce un deces iminent. Astfel, aceştia se asigură că vor fi îmbrăcaţi corespunzător la revenirea în ţară.
 8. Moştenitorii regali nu au voie să călătorească împreună. Regina Elisabeta a II-a îşi lăsa întotdeauna copiii acasă atunci când călătorea în afara ţării, însă Prinţul William şi Ducesa de Cambridge au hotărât să încalce această tradiţie şi să îşi ia copiii cu ei în aproape toate vizitele oficiale.
 9. Membrii Familiei Regale nu au voie să dea autografe sau să facă poze cu fanii. Altfel spus, să nu îi abordaţi niciodată cu un selfie stick! 😀
 10. Femeile din Familia Regală trebuie să poarte pălărie la toate evenimentele formale. Cu cât mai fancy, cu atât mai bine!
 11. Usturoiul nu este permis la Palatul Buckingham. Se zvoneşte că Regina urăşte din suflet usturoiul, aşa că niciun preparat servit la Buckingham nu include acest ingredient.
 12. Regina trebuie să poarte mereu culori aprinse. Cu siguranţă aţi observat deja că outfit-urile Majestăţii sale sunt întotdeauna într-o nuanţă deschisă şi asta pentru că îi place să se asigure că este vizibilă în mulţime. 
 13. În schimb, membrii Familiei Regale trebuie să poarte ţinute modeste, costume cu o croială simplă, fără extravaganţe.
 14. Şi fără gesturi de afecţiune în public. Oricât de îndrăgostiţi ar fi, atunci când privirile tuturor sunt aţintite asupra lor, membrii Familiei Regale trebuie să-şi ţină mâinile acasă. 😀
 15. Sunt câteva semnale clare care indică dorinţele Reginei. De exemplu, dacă această îşi mută geanta de pe partea stângă pe partea dreaptă, e un semn pentru staff-ul ei că e gata să termine conversaţia pe care o poartă cu cineva (un astfel de semnal ne-ar trebui şi nouă atunci când suntem prinşi în discuţii absolut plictisitoare!). Iar când îşi pune geanta pe masă, e semn că cina trebuie să se încheie în următoarele cinci minute.
 16. Regina Elisabeta a II-a nu trebuie să aibă permis auto. Aceasta este singura persoană din Marea Britanie care poate conduce fără permis sau fără plăcuţe de înmatriculare. Şi, dacă aţi urmărit serialul The Crown, ştiţi deja că se pricepe destul de bine la maşini.
 17. Prinţul Philip trebuie să meargă întotdeauna la câţiva paşi în spatele Reginei.
 18. Membrii Familiei Regale nu au voie să voteze, să aibă păreri politice sau să candideze pentru o funcţie publică.
 19. Atunci când se naşte un nou bebeluş regal sau este ziua de naştere a unui membru al familiei, sunt trase 62 de salve de tun din Turnul Londrei.
 20. Moştenitorii regali nu au un nume de familie. Totuşi, pentru a simplifica lucrurile în cazul Prinţului George, care a început să meargă la şcoală, pentru el au ales un nume de familie inspirat de titlul părinţilor săi, Ducele şi Ducesa de Cambridge: George Cambridge.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle