15 lucruri pe care trebuie să le experimentezi până la 30 de ani

15 lucruri

Când suntem copii, cu toții ne dorim să devenim mari cât mai repede și să facem tot ce trece prin cap. Doar că viața de adult nu e întotdeauna așa grozavă pe cât ne-o imaginam când eram mici. Iar pe la 20 și ceva chiar se complică, apar o mulțime de provocări și doar știți și voi toate acele teorii legate de generația millennials: nerăbdătoare, agitată, nemulțumită, tot timpul conectată la tehnologie.

Dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura din plin de acești ani. Noi am alcătuit o listă de 30 de lucruri care te vor ajuta să ieși din zona ta de confort și să te distrezi pe cinste în perioada următoare.

1. Adoptă un animal de companie. Doar vrei să fii un adult responsabil, nu-i așa? Ei bine, poți începe prin a avea grijă de un animăluț de companie. Cățel, pisică, hamster, țestoasă, iepure, porcușor de Guineea: te așteaptă atât de multe opțiuni!

2. Mergi într-o mini-vacanță singură. Poți alege un loc în care ai mai fost sau unul pe care îți dorești de multă vreme să îl descoperi: important este că vei putea să îți faci programul după bunul tău plac și că, la final, te vei întoarce cu mai multă energie și încredere în tine.

vacanta

3. Programează-ți un salt cu parașuta. Sau cu parapanta. Sau fă o plimbare cu balonul cu aer cald. Va fi o experiență cu totul și cu totul memorabilă.

salt

4. Învață să te relaxezi (poate că lista noastră ar fi trebuit să înceapă cu acest punct). Într-adevăr, nu e o misiune tocmai ușoară, mai ales că totul se întâmplă într-un ritm mult prea rapid și agitat, dar nici imposibilă. Stai departe de ecrane atunci când ieși cu prietenii, încearcă să iei pauză ori de câte ori simți că nu mai ai idei pentru a rezolva o problemă și, mai ales, nu îți neglija orele de somn!

5. Renunță la un viciu. Da, știm, schimbările sunt dificile, dar asta nu înseamnă că nu te poți adapta la o nouă situație. Mai ales atunci când e vorba să lași în urmă ceva care îți face rău.

6. Învață un lucru de care nu ai avut timp până în acest moment. Cum ar fi o nouă limbă străină. Sau mersul pe bicicletă. Haide, cu siguranță ai multe lucruri nebifate pe listă!

bicicleta

7. Implică-te într-o cauză socială în care crezi cu adevărat. Și nu doar pentru că dă bine să faci asta, ci pentru că o astfel de experiență îți oferă o nouă perspectivă asupra vieții. Într-adevăr, sună ca un clișeu, dar chiar așa este: ajutându-i pe alții, te vei ajuta în primul rând pe tine.

8. Pornește într-un road trip alături de cei mai buni prieteni. Fiți nebuni, fiți gălăgioși, este aventura voastră!

9. Fă multe greșeli și nu le regreta! Dacă nu acum, atunci când? Fie că e vorba de o relație, de un job sau de un prieten, greșelile pe care le faci în această perioadă te vor ajuta să te cunoști mai bine și să înțelegi niște lucruri mai târziu.

10. Mută-te de la părinți. Știm că este un pas complicat, mai ales că acasă e cel mai bine, dar, la un moment dat, va trebui să o faci și pe-asta! Gândește-te că vei avea spațiul tău, că îți vei putea chema prietenii pe la tine oricând și că vei putea face tot ce vrei. În plus, te vei distra copios în timpul procesului de amenajare a casei tale.

11. Trăiește o scurtă, dar intensă poveste romantică. Nu toate aventurile au un happy-end, dar asta nu înseamnă că nu te poți profita din plin de fiecare clipă!

12. Economisește bani din timp și mergi la toate concertele și festivalurile verii. Muzica nu este niciodată o investiție proastă!

13. Renunță să te mai gândești la trecut, indiferent de ce s-a întâmplat atunci. Timpul trece și trece chiar foarte, foarte repede, așa că nu are sens să te uiți în urmă și să despici firul în patru. Concentrează-te asupra planurilor tale de viitor și nu lăsa nimic să îți strice starea de spirit!

14. Pornește în căutarea acelui job perfect pentru tine. Îți petreci o bună parte din zi, din an, din viață la birou, așa că ar trebui să te simți mulțumită și împlinită cu ceea ce faci, în loc să îți irosești timpul într-un loc în care nu te regăsești.

jib

15. Acceptă-ți defectele. Fiecare dintre noi avem mici (sau mari!) nemulțumiri legate de propria persoană, dar cu cât ne relaxăm mai repede în privința lor, cu atât ne va fi mai bine. Uneori, ne luăm prea mult în serios și ne complicăm inutil existența. Și nu este cazul.

Foto: hepta.ro, outnow.ch

Categorii Lifestyle